Синтетични феромони в парфюм носят 74% повече секс

Заслужава ли си стимулирането на сексуалния нагон?
12 авг 2013 20:49,
3
Синтетични феромони в парфюм носят 74% повече секс
Източник: Reuters

Феромоните представляват химични вещества, отделящи се от организма на животните и човека, чрез които се осъществява привличането на представители от два противоположни пола. Феромоните действат на подсъзнателно ниво. Те се отделят от жлези, намиращи се в областта на подмишниците и гениталиите.
 
Феромоните практически не притежават миризма, но оказват въздействие върху рецепторите на вомероназалния орган, разположен в носната кухина, а от там влияят на структури в хипоталамуса, отговарящи за половото влечение, емоциите и др. Филогенетично той е много по-стар от кората на главния мозък и това е причината голяма част от информацията, възприемана чрез носа, да се преработва и анализира на подсъзнателно ниво.
 
Изследване проведено в САЩ доказва, че дори и изкуствено произведените феромони оказват влияние върху поведението на хората. При експеримент на учени от San Francisco State University върху жени от различен етнически произход и на различна възраст се прилагат синтетичните феромони. В резултат на това необвързаните жени са имали значително повече срещи с представители на силния пол.
 
Цифрите са категорични: 74 % от жените, които са имали феромони в парфюма си, са били по-често и по-дълго целувани, партньорът им е бил много по-любвеобвилен и са правили 6 пъти по-често секс, отколкото без специлния парфюм. От дамите, които са използвали единствено обичайния си парфюм, само 23% описват промени в сексуалния живот.
 
Въпреки прилагането на синтетични феромони е добре да се изясни, че всеки човек може да контролира своите действия, дори ако до носът му достигат изкусителни аромати.

Повече любопитна и полезна информация за секса можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: нагонсексферомони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
blogzdrave преди 10 години
Доказано е, че всеки излъчва феромони. Някои повече, други по-малко. Но поради хигиенните ни навици, те са в минимални количества и вероятността да бъдат засечени от срещуположния пол е нищожна.Още за феромоните може да научите тук: blogzdrave/?p=3145
3
0
 
0
 
! Отговори
П.С.Ц преди 10 години
Как една жена може да възбуди един мъж когато имат среща ?Като се яви на срещата.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е на мене па парфюм ми не требе...
1
1
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
Въпреки прилагането на синтетични феромони е добре да се изясни, че всеки човек може да контролира своите действия, дори ако до носът му достигат изкусителни аромати.АМИ ТОГАВА НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТАЗИ НОВИНА И РЕКЛАМАТА НА ПАРФЮМИ СЪДЪРЖАЩИ ФЕРОМОНИ ! КОГАТО ГИ НАПРАВЯТ ТАКИВА ,ЧЕ ЧОВЕК ДА НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ , ДА МИ СЕ ОБАДЯТ !