Каква трябва да бъде подготовката преди зачеване?

Обяснява Д-р Даниела Савова
17 ное 2013 11:41, Румяна Тасева
2
Каква трябва да бъде подготовката преди зачеване?
Reuters

Д-р Даниела Савова е с над 15 години стаж в областта на акушерството, гинекологията и репродуктивната медицина. От 1999 г. е част от екипа на доц. Щерев като акушер-гинеколог. От 2003 г. участва в управлението на Медицински център „Репродуктивно здраве”. 

Съвремието ни излага хората в активна репродуктивна възраст на редица вредни фактори като стрес, нездравословна среда, различни алергени и неблагоприятни влияния. 

Към тях се прибавят и особеностите на модерния начин на живот като отлагане на създаване на деца и зачеване в по-напреднала възраст, тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол, прием на различни стимуланти, нездравословно хранене, полово предавани инфекции и др.

Всичко описано може да окаже негативно влияние върху създаването на нов живот на три различни нива: Зачеване;Развитие на плода; Генетични предразположения, влияещи върху бъдещо здравословно състояние на заченатото дете.

Ако една двойка реши да планира своето зачеване, тя може да се насочи къмрепродуктивен специалист, с когото да проведат няколко базисни консултации и изследвания. Стандартно те включват:

Начална консултация със снемане на пълна анамнеза на партньорите;

Провеждане на ултразвукови прегледи (около 3) за проследяване на овулация при жената;

 

Останалите може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При нас Българите няма проблеми, 6 кила ракия на вечер и след това един секс, и оп жената бременна, след като се роди Дом майка и дете. :) Какъв е проблема.
1
3
 
5
 
! Отговори
Асан Асенов преди 10 години
Да са нашия с мастика жуотно.