Лицето ни може да сигнализира за кариеси

За какво трябва да следим?
Обновена: 13 дек 2013 10:09 | 12 дек 2013 22:41, Румяна Тасева
0
Лицето ни може да сигнализира за кариеси
Източник: Reuters

Кариеси, чувствителни зъби, разширени вени или пък нисък хемоглобин. Без прегледи и изследвания, а само по състоянието на кожата на лицето и определени нейни характеристики, специалистите по лицев анализ могат да ви кажат какви здравословни проблеми имате.

Научните открития

Според теорията на немския лекар д-р Вилхелм Шуслер (1821-1898), създадена преди повече от 100 години и доразвита от д-р Курт Хикетийр (1891-1958), на лицето ясно се изписват състоянието на организма и дисбалансът на минерални вещества в тялото, които са жизненоважни за неговото нормално функиониране. Всъщност д-р Шуслер прави тези открития за лицевата диагностика във връзка със своя терапевтичен метод с 12 минерални соли. 

Той установява, че всяка тъкан е изградена от една или няколко такива соли и съответно се нуждае от тях, за да бъде здрава. Така д-р Шуслер създава своята терапия, в която 12-те соли се произвеждат леко разредени (в концентрацията, в която са в клетките) и стимулират организма да усвоява липсващите му минерални вещества от храната.

Лицето

Причина за издайническата функция на човешкото лице е, че то е с по-богата вегетативна инервация (за тази част е отговорна вегетативната нервна система, регулираща онова, което не можем да контролираме с волята си) в сравнение с другите кожни зони. То е постоянно открито и изложено на всички външни влияния (светлина, въздух, метеорологични и химични въздействия).

 

Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари