Лимонената вода премахва токсини и килограми

Действа и като антидепресант
Обновена: 1 фев 2014 14:14 | 1 фев 2014 14:14,
0
Лимонената вода премахва токсини и килограми
Източник: Reuters

Консумацията на лимонена вода може да ни помогне да загубим излишни килограми, да изчистим организма си от токсините и дори да се справим и кожните проблеми. Цитрусовият плод съдържа големи количества витамин C, калий, калций, магнезий и точното количество натрий. 

Тъй като телата ни се очистват от токсините докато спим, е препоръчително да се консумира сутрин на гладно, за да се „отмие“ всичко изхвърлено от организма. Лимоните също така съдържат и известно количество фибри, които спомагат за антибактериална промивка на дебелото черво. 
 
На цитрусовия плод също така се приписват и някои интересни и необичайни ползи за здравето. Той се счита за антидепресант, а също така се смята и за противогъбично, антибактериално, антивирусно, противовъзпалително средство. Според някои стимулира имунната система, спомага храносмилането, има противораково и диуретично свойство. 
 
Жълтият плод повишава концентрацията, освобождава ни от чувството на тревожност, действа като дезинфектант, облекчава махмурлука, бори се с камъните в бъбреците, запека. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари