Методът IMSI и използване на компютърен анализ - при мъжки стерилитет

Разказва д-р Десислава Тачева пред Puls.bg
Обновена: 8 апр 2014 15:48 | 8 апр 2014 15:48, Румяна Тасева
0
Методът IMSI и използване на компютърен анализ - при мъжки стерилитет
Източник: Reuters

Д-р Десислава Тачева е главен ембриолог на СБАЛАГРМ „София”. Завършила е специалност „Биология и химия” в СУ „Св. Климент Охридски”. 

Според данни на СЗО около 40% от случаите на инфертилитет се дължат на мъжки фактор. През последните 50 години, качеството на семенната течност на мъжете по света е спаднало почти наполовина. 

Причините за това все още не са еднозначно определени, но фактът е налице и това е новото предизвикателство за ембриолозите от ин-витро лабораториите по света.

Основният, а понякога и единственият начин за преодоляването на сериозните случаи на инфертилитет поради мъжки фактор, е чрез използването на асистирани репродуктивни технологии. Въвеждането на технологията на микроманипулациите в ин витро оплождането в средата на 1990-те години революционизира лечението на мъжкия стерилитет. 

Комбинирането с методите за хирургическа екстракция на сперматозоиди даде допълнителни шансове дори и при мъжете с пълна азооспермия. Вече може да се каже, че лечението на мъжкия стерилитет чрез асистирани репродуктивни технологии е изключително успешно.

Продължението на статията може да намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари