Защо не е добре да "носим" работата вкъщи?

Трябва да определим граница между личния и професионалния живот
Обновена: 10 апр 2014 15:02 | 10 апр 2014 15:02,
0
Защо не е добре да "носим" работата вкъщи?
Източник: Reuters
Границата между личния и професионалния живот не е трудно да се определи – много малко колеги, ако изобщо има такива, биха искали да чуят за раздялата с половинката например. Стресът обаче не е нещо, което може да се остави на входната врата и служителят да стъпи необременен от тревожност и лични проблеми в офиса. 
 
От друга страна, проблемите, възникнали в работата, не могат да се оставят на бюрото, за да се захванем с тях на следващия ден. Стресът, от който и да е от тези два аспекта в живота, когато бива пренасян в другия аспект от живота, е основният фактор, водещ до „прегаряне“, според ново проучване. 
 
Преумората е състояние на умствено и физическо изтощение, което произтича от поредица стресиращи ситуации. Докато повечето хора свързват състоянието с работата, която може да бъде много уморителна, когато липсва необходимата почивка, то може да се дължи и на силно напрежение в семейството или личния живот.
 
Изисква се време, докато се достигне този краен момент на изтощение, но веднъж достигнали, симптомите обикновено включват: чувство на цинизъм, депресия, както и усещането за пропадане в бездна.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари