Спалното бельо се сменя поне на две седмици

Спането в мръсно легло е опасно за здравето
23 май 2014 09:56,
1
Спалното бельо се сменя поне на две седмици
Снимка: Reuters

Прочуванията сочат, че всяка осма жена доста рядко сменя спалното бельо, а 13% от хората спят в чаршафи, които дори не са прани през последния месец.

Спането в мръсно легло е опасно за здравето, тъй като крие голям риск от натрупване на вредни за нашия организъм бактерии.
 
Независимо на какво ниво е личната хигиена на човек, всички хора отделят мъртви кожни клетки, косми и телесни течности. Ако те останат там прекалено дълго, може да причинят неприятна миризма, лепкавост и да служи като храна за буболечки, микрокърлежи, бълхи и други паразити.
 
Ето защо е препоръчително да имате поне 3 спални комплекта – един на леглото, един в пералнята и един в гардероба.
 
Според реномираните вериги хотели спалните комплекти трябва да се сменят на всеки три дни. Повечето хора нямат това време, нито ресурсите да правят това толкова често. Възрастните, които се къпят и мият косата си редовно, носят чиста пижама и използват леглото предимно за спане е добре да сменят спалните си комплекти поне веднъж в седмицата.
 
Сексуално активните също трябва да сменят спалните си комплекти редовно или след всеки акт, оставил следа по чаршафите.
 
Това важи и за жените в цикъл. Дори най-малкото петънце засъхнала кръв може да послужи за завъждането на микрокърлежи или други паразити, внесени в къщата с дрехи или домашни любимци.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мм... сега ли разбирате за това? Мерси, че споделихте...