Кашлица и настинка се „гонят“ с мляко от куркума

Ефективно е и при главоболие
17 авг 2014 09:57,
2
Кашлица и настинка се „гонят“ с мляко от куркума
Източник: Reuters

Млякото от куркума е широко разпространено като лекарство както в аюверда, така и в традиционната медицина заради лечебните му свойства. Млякото от куркума е с богато съдържание на хранителни вещества и е подходящ избор за сутрешна напитка. 

Знае се, че то е здравословна комбинация от жизненоважни елементи, които действат като мощно средство за облекчаване на различни здравословни неразположения. 

Помага при кашлица и настинка

Млякото от куркума е домашен лек за облекчаване на хронична кашлица и възпалено гърло, които са типични при хората, които страдат от простуда и грип. Антисептичните и стягащи свойства, в съчетание с успокояващия ефект на млякото, осигуряват бързо облекчаване на респираторните проблеми, включително и суха кашлица. 

Ефективно при главоболие

Тъй като млякото от куркума е отличен източник на антиоксиданти и много други основни хранителни вещества, то действа като естествен аспирин, който осигурява облекчение при главоболие и болки в тялото.

Повече полезна информация за био продукти може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куркумата помага и за зачеването. Знам го от опит.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пише се аюрведа, от а видове от юрската епоха, издирват ги и се справят с тях. За това са толкова естествени, за да ги подмамват.