6 начина, по които алкохолът ви вреди

Дебелеете и губите сексуално желание
27 авг 2014 22:28, Мария Дуковска
16
6 начина, по които алкохолът ви вреди
Снимка: Outnow.ch
Чаша вино, бира, коктейл Маргарита...Всички те са сред любимите ви напитки, но когато прекалите с тяхната консумация, може сериозно да навредите на здравето си. Вредите почти никога не се проявяват на момента.

Повечето от тях действат във времето. Вижте как честата консумация на алкохол влияе върху здравето ви.

Нарушава вашата тренировка

Ако предната вечер сте били на парти, пропуснете тренировката. Консумацията на алкохол е вредна за всяка фитнес тренировка. Алкохолните напитки не само дехидратират организма, но ще забавят вашето възстановяване и ще попречат на издръжливостта ви в спортната зала.

Прекомерната консумация на алкохол може да има отрицателно влияние и върху някои групи мускули, като седалищните и тези на бедрата ви. Затова тренировката след консумацията на алкохол не се препоръчва.

Може да увреди вашето ДНК

Според изследване, публикувано в списание Alcohol, няколко коктейла седмично могат да доведат до оксидативен стрес или увреждане на ДНК. В изследването са били разгледани две групи студенти.

Едната група са консумирали около 3 халби бира на седмица, докато другата не са имали консумация на алкохолни напитки. Резултати показали, че първата група има два пъти по-големи щети на клетките за разликата от втората, която избягва консумацията на алкохол.

Отразява се на апетита и теглото ви

Вероятно сте забелязали, че след парти изпитвате постоянен глад за високо калорични храни. Това е така, защото консумацията на алкохол оказва негативно влияние върху хормона лептин.

Той отговаря за метаболитните процеси и за регулирането на апетита. Това несъмнено ще се отрази на вашата фигура.

Останалите причини да намалите консумацията на алкохол, може да научите в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: алкохолзапойпиянство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
До neo5 преди 9 години
А бе пич...заради такива безделници като тебе, които се наливат с ракия всеки ден от седмицата, я докарахме дотук. Ти не си ли на работа на следващия ден, бе ? И да си, сигурно си келнер в някоя селска кръчма и бачкаш за 400 лв на месец. Много глупав народ станахме заради такива като тебе. Викаш пиене и ядене да има, нали ??? Ти цели нямаш ли в живота ? Образование, кариера ? Е такива като тебе ще си изгният тука в България. После политиците са ти виновни, а? Наливай се още с ракиджос и бира !
8
1
 
4
 
! Отговори
Гнафт преди 9 години
Всичко зависи от количеството
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нео,рака е наследствен.Ако много се ядоаваш,сътресираш може и да се отключи.И при диабета е така.Може да си ги носиш наслефсъвено тези боьести,но никога да не се разболееш от тях.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
три бири на седмица ,тия са азиатци
5
1
 
7
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
хм. пък ирландците наричат уискито "ишке ба" или "вода на живота". "разни хора...". но всичко иде от дозировката, защото колкото и животворна да е водата, все пак и в нея можеш да се удавиш. мъката обаче -не. защото тя умее да плува. дали може парти с настроение без алкохол, съм се питал и аз, докато не бях поканен на една турска сватба и вече знам, че отговорът е - да.
4
0
 
7
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
опасен е съвременния начин на живот,не пиенето и цигарите. ако искаш постоянно много пари и стандарт на живот наложен от медиите и рекламите имаш 3 варианта-самоубийство,рак,психиатрия......изберете сами
3
7
 
16
 
! Отговори
Пената Созопол преди 9 години
Ако не е алкохола, нямаше да има деца .Мъжете не искат деца, защото ще отиват парите в тях и няма да има безразборен секс и алкохол .Жените не искат деца, но се налага да родят за да си уредят бедната дупара .ДА ЖИВЕЕ АЛКОХОЛА .
2
4
 
12
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Абе аз нямам нито един жив набор който да не пие по 0,05литра домашна гроздова ракия 2-3 пъти на ден с поне 1 вино !Всичките бабета палави вдовички дето гледат сутрешни блокове и се впечатляват от скрите реклами на немските бакалии и не традиционните за нашите организми храни умряха или от рак или от сърдечна недостатъчност както преди това пернаха по 2-3 инсулта ,както са си с диабет и масирани ошипявания на гръбнака и вратните прешлени !Воистината е само в домашни вина и ракии без химия
1
7
 
11
 
! Отговори
трифон зарезан преди 9 години
абе я си гледайте работата !!! алкохола е в кръвта ни ! Българи сме, няма как !