Болки в гърлото - какво да правим преди да е станало късно?

Хомеопатичните средства, които могат да помогнат
Обновена: 30 авг 2014 10:25 | 30 авг 2014 10:25, Румяна Тасева
6
Болки в гърлото - какво да правим преди да е станало късно?
Източник: Reuters

Често пъти именно гърлото ни сигнализира за настъпващото простудно заболяване. И този сигнал е ясно разпознаваем – казваме „Дразни ме/ драска ме гърлото – изглежда се разболявам.” Или пък внезапната болка е толкова остра и интензивна, че започваме да шепнем и дори трудно преглъщаме.


1. Код – червено

Болката в гърлото е един от най-честите симптоми при респираторните инфекции. Тя може да е признак за възпалителен процес на фаринкса (фарингит) и/или възпаление на сливиците (тонзилит и тонзилофарингит).

Различни вируси атакуват дихателните пътища (aденовируси, риновируси, грипни вируси и др.) и причиняват оплаквания като: болезнено преглъщане, усещане за болка в областта на сливиците и гърлото, пресипнал глас, главоболие, зачервено лице, втрисане, повишена температура, отпадналост и изтощение, загуба на апетит. В случаите, в които се е стигнало и до възпаление на сливиците, те видимо са зачервени и подути. Възможно е да има налепи по тях, болният да има лош дъх, да се оплаква от подутини и болка в областта на шията.

В по-редки случаи болното гърло е следствие от бактериална инфекция – тогава е нужно да се вземе гърлен секрет и да се приложи антибиотично лечение (като лекарят преценява медикамента според резултатите от посявката).

Не забравяйте, че единствено при бактериална инфекция се налага антибиотично лечение, а вирусното заболяване успешно се повлиява с хомеопатични медикаменти.


2. Как да си помогнете с хомеопатични средства?

За бързото облекчаване на симптомите и лечение на болното гърло можете да използвате различни хомеопатични препарати, които са известни със своето противовъзпалително и обезболяващо действие, помагат за възстановяването на лигавиците и намаляването на отока, както и за засилването на имунитета (локално и общо на целия организъм).

Каква хомеопатия ще помогне при възпалено гърло можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: хомеопатиягърло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Апокалипсис преди 9 години
Болки в гърлото ? ЕБОЛА !!! Късно е ...
1
4
 
5
 
! Отговори
Джалат преди 9 години
Болки в гърлото има и когато ножа е разпорил гушата от едното ухо до другото