Следобедната умора атакува – какви мерки да предприемем?

Втората половина на работния ден често се оказва истинско предизвикателство
30 авг 2014 14:49,
3
Следобедната умора атакува – какви мерки да предприемем?
Източник: Reuters

Началото на работния ден обикновено е много енергичен и задачките се отмятат с лекота. Втората му половина обаче много често се оказва истинско изпитание. И въпреки че специалистите съветват как това може да се преодолее с помощта на храната, не всеки спазва стриктно препоръчителни хранителен режим. 

Какво може да направите, когато следобедната умора „атакува“, как да отвърнете на удара и да повишите енергията си? Първо, трябва да устоите на изкушението, което идва от машината за газирани напитки и снаксове, а след това ви предлагаме да опитате следните трикове. 

1. Движете се

Направете една бърза разходка или още по-добре – изкачете стълбите към горния етаж на офиса няколко пъти. По този начин кръвта ще се „раздвижи“ и тялото ще се загрее. Ако няма стълби в офиса ви, може да направите няколко клякания или скокове на въже. Работи всичко, което може да ускори дишането ви и да раздвижи мускулите. 

Друг полезен метод е разсейване на фокуса от това, което вършите, и бърза промяна на пейзажа, дори и отсреща да се намират стълбите или друга не особено привлекателна гледка.

2. Освежете се с вода

Не я изсипвайте върху себе си, просто я изконсумирайте. Голяма чаша по-студена вода, независимо дали е бутилирана, чешмяна или изворна, може да ви освежи. Добавянето на парче лимон или лайм към нея също може да доведе до приток на енергия. 

3. Снабдете се с „гориво“

Ако не сте успели да си го набавите на закуска или обяд, трябва да отделите време и да се подсилите в по-късните часове часове. Сред препоръчителните опции за следобедна закуска влизат пресни плодове, микс от ядки или пълнозърнести бисквити.

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Ако не можеш да работиш...легнал,работи...седнал;не съм чул някой да умее да...спи прав.
1
0
 
7
 
! Отговори
SeoKungFu преди 9 години
Ходенето на работа е вредно :D !