Неизвестни факти за любовта и секса

Каква е връзката между нивата на холестерола и еректилната дисфункция?
11 сеп 2014 22:30,
1
Неизвестни факти за любовта и секса
Източник: Reuters

Съпрузите може да имат сходна ДНК

Учените вече са наясно, че изборът на партньор е базиран на сходни характеристики като раса, възраст, религия, приходи, възпитание. Проучване, публикувано в Proceedings of the National Academy of Science, установява обаче, че хората са склонни да сключват брак с някой, който има подобна на тяхната ДНК.

Когато експертите изследват генетичния материал на 825 двойки американци от бялата раса, те установяват по-малко разлики в ДНК между хората, сключили брак, в сравнение с ДНК между произволно избрани участници. 

Ниският холестерол подобрява представянето в леглото

Освен че вреди на сърцето, високият холестерол допринася и за еректилната дисфункция при мъжете. Всъщност, този мъжки проблем може да играе ролята на предупредителен знак за сърдечносъдово заболяване. 

От друга страна, мъжете, които приемат статини или други медикаменти за понижаване нивата на холестерола, са склонни да подобрят сексуалната си функция. Това сочат резултати от проучване на изследователи от Rutgers University's Robert Wood Johnson Medical School. 

Разбира се, статините не трябва да бъдат предписвани за лечение на еректилна дисфункция, тъй като тя може да се дължи на други физически или емоционални проблеми.

 

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова примитивно, че ме е гнус, че го прочетох.