Кардио митовете, на които не трябва да вярвате

Разберете как да извлечете максимума от вашата тренировка
21 сеп 2014 16:45, Мария Дуковска
6
Кардио митовете, на които не трябва да вярвате
Снимка: photl.com

Посещението на фитнеса може да бъде различно за различните хора. Някои предпочитат да наблягат на силовите тренировки, докато други са почитатели на кардио тренировките. Ако вие сте от втория тип, вероятно знаете, че кардиото е гаранция за по-стегнато и по-слабо тяло. Има обаче митове, свързани с кардио тренировките, на които не бива да се доверявате.

Ето и кои са те:

1. Колкото повече кардио, толкова по-бързо отслабване.

Разбира се, кардиото е чудесен начин да стопите калориите и да губите от теглото си, но не само от това тегло, което желаете. Ако тренирате само кардио, вие ще горите освен мазнини и мускули. За трайна промяна във вашето тяло, трябва да правите и някакви силови упражнения.

2. Ако нямате минимум един час за кардио тренировка, то изобщо не си струва да започвате.

Всички движения на тялото имат предимства по отношение на горенето на калории. Това, което може да промените, е колко ефективно корите калориите.

Според специалистите е важно и това какво правите след като приключи вашата кардио тренировка. Интервалните тренировка с висока интензивност могат да забързат вашия метаболизъм и вие да продължите да изгаряте калории до 38 часа след посещението на фитнеса. 20-минутното бързо бягане например, е равно на пет тренировки по 30 минути бързо ходене.

Още по темата прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: фитнесспорткардио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Тимчо преди 9 години
Най-добрата кардио тренировка са колежките от студентски град .Такива тренировки си правя, че съм станал само мускули .
2
1
 
3
 
! Отговори
Цура преди 9 години
Аз вярвам на всеки.
1
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маного благодара за бесцените савети за фитнесът и тиалото който нидава те в това саит незнам как сам отцелиал до сега без дави чета ного стеми полезно да четъ дасе образувам да знаеме колку се дига од лежанкя колку за грап колку за рака та да не имаме некоя кунтузиа чеможе да се омре от ного тежко изфърляне