Храните, които подсилват имунната система

На какво да наблягате, за да сте здрави?
23 сеп 2014 16:54,
2
Храните, които подсилват имунната система
Източник: Reuters

За да се предпазите от нахлуващите вируси, е много важно какво консумирате. По този начин организмът ще укрепне и рискът от заразяване ще се понижи. 

Тиквените семки са препоръчителни, тъй като са с богато съдържание на цинк, който помага да белите кръвни клетки в борбата с болестта.

Селенът е друго хранително вещество, което предпазва клетките от уврежданията, които свободните радикали нанасят, а също така подобрява и имунната система. Отличен източник на селен е риба тон. 

Други храни, които не бива да пренебрегвате през този период от годината, са гъбите и сладките картофи. Гъбите съдържат бета глюкани, които са изключително полезни на организма в борбата с инфекциите.

Сладките картофи, от друга страна, са богати на витамин А, който елиминира свободните радикали, отслабващи имунната система.

Друго изключително полезно средство срещу вредите, които свободните радикали нанасят, е зеленият чай. Той има невероятни антиоксидантни свойства, които елиминират вредителите. 

Киселото мляко също е естествено противогрипно средство. Полезните му свойства се дължат на съдържанието на пробиотици, които подпомагат за поддържането на здрава и силна имунна система.

 

Още информация за здравословно хранене може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари