Все по-малко хора умират от болно сърце

Причината се крие в по-лесния достъп до лекарства
21 ное 2014 17:03,
1
Все по-малко хора умират от болно сърце
Снимка: Reuters

Сърдечно-съдовите заболявания са едни от най-честите причини за преждевременна смърт в световен мащаб. Само през миналата година болното сърце е станало причина за смъртта на повече от 60 000 души в Щатите.

Добрата новина обаче е, че през изминалите 10 месеца тези болести са взели доста по-малко жертви, отколкото през 2013 г. На годишна база броят им е с 3,8% по-малък.
 
Това показва статистиката след изследване, проведено в САЩ сред хиляди граждани на възраст над 35 години.
 
Това дава надежда на учените и лекарите, че малко по-малко такива проблеми ще бъдат овладявани. Според експертите основна причина за това е по-лесният достъп до терапия и медикаменти.
 
Сериозна опастност обаче още са хипертонията, сърдечната недостатъчност и аритмията, с които и до днес медицината се бори трудно.
 
Една от основните задачи за кардиолозите остава борбата с внезапната сърдечна смърт. Тук има място за обучение на хората, за да знаят какво да правят, когато видят паднал на улицата човек.
 
Специалистите припомнят, че основен начин да запазим сърцето си здраво, е да живеем здравословно. Естествено, важно е да се движим колкото се може повече. Задължително трябва да откажем алкохола и цигарите, мазните и пържени храни.
 
Другите най-чести болести, които отнемат живот, са рак, болести на дихателната и храносмилателната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
болен-здрав преди 9 години
...тъй като преди това успяват да умрат от бира-скара и алчни доктори..