Какво може да навреди на либидото?

Някои от причините може да Ви изненадат
17 дек 2014 19:14,
8
Какво може да навреди на либидото?
Източник: Reuters, архив

От афродизиаци през хапчета до операция – има най-различни причини, които могат да навредят на желанието за секс. Подобни проблеми могат да бъдат облекчени с помощта на медикаменти. От друга страна обаче, виновни може да се окажат навици, свързани с начина на живот, а някои промени в това отношение биха могли да помогнат. 

Сред тях са хранителният режим, физическата активност, стресът. Представяме Ви унищожители на либидото, които може да ви изненадат...

При някои хора алкохолът може да помогне в секса като премахне задръжките. Прекомерната консумация на алкохолни напитки обаче може да има обратен ефект, саботирайки представянето в леглото. 

Алкохолът потиска ерекцията, а също така, отново по негова вина, влагалището се овлажнява по-бавно. Експерти обясняват, че повишените нива на алкохол в кръвта се свързват със забавен оргазъм, а също така се намалява и чувствителността. Алкохолът може да наруши координацията между гениталиите и централната нервна система, тъй като е депресант.

В дигиталната ера, в която живеем, не е особено изненадващо, че голяма част от времето си прекарваме седнали, а много често развиваме и лоши навици, свързани с позицията на тялото.

Прекарването на средно около девет часа пред компютъра, смартфона, телевизора може да застраши не само гръбнака, но също така и желанието за секс. Скорошно проучване, публикувано в сп. Health Psychology, установява, че неправилната позиция може да доведе до повърхностно дишане, което изостря стреса и понижава нивата на енергия. По този начин се засяга либидото. 

По-рано бе установено, че прегърбването променя нивата на хормоните, като по-специално увеличава тези на кортизола, познат като хормон на стреса. Седенето в изправено положение може да понижи нивата на стреса, докато в същото време увеличава тези на тестостерона.

Още полезна информация на здравна тематика може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Стойян Попов преди 9 години
Колкото е по младо гаджето толкова по малка е вероятноста за"засечка"