Пониженото мъжко либидо може да е сигнал и за медицинско състояние

То може да се дължи и на некачествена храна
23 яну 2015 22:48,
6
Пониженото мъжко либидо може да е сигнал и за медицинско състояние
Източник: Reuters, архив

Видовете проблеми, касаещи сексуалното здраве при мъжете, включват нарушения, свързани с желанието за секс, или ниско либидо, ерекцията, еякулацията и достигането до оргазъм. Има някои медицински състояния, които могат да доведат до едно или повече от изброените нарушения.

Определението за ниско либидо е понижено или липсващо желание за секс. Това нарушение засяга приблизително около 5% до 15% от мъжете в световен мащаб. За наличието на сексуално желание са необходими две условия – нормални нива на тестостерона – мъжкия хормон, в кръвта и сексуално привличане към партньора. 

Рисковите фактори, свързани с ниското либидо при мъжете, са:

Възрастта, защото с течение на времето концентрацията на тестостерона намалява;

  • Консумацията на алкохол;
  • Тютюнопушенето;
  • Некачественото хранене;
  • Прием на лекарства;

Състояния, изискващи прием на медикаменти, които понижават нивата на тестостерона, като депресия, доброкачествена хиперплазия на простатата, рак на простатата.

Изброените са и сред причините за ниско либидо. Към тях могат да се добавят още стрес, умора, системни заболявания, хормонални проблеми като хипертиреоидизъм. 

Ниското либидо се характеризира с нежелание за сексуален акт, а ако все пак се инициира такъв, то може да се появи проблем с постигането на ерекция. Ако първият случай на еректилна дисфункция не е предхождан от други сексуални симптоми и има адекватна нощна ерекция, причината най-вероятно е на психична основа.

Повече полезна информация за сексуалното здраве може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари