Минусовите температури отключват тинитус

Какви са другите рискове за ушите?
29 яну 2015 17:38,
0
Минусовите температури отключват тинитус
Източник: Reuters, архив

Ушите са изключително чувствителни към ниските температури и са първата част от тялото, която бива засегната от студа.

Кои са рисковете за ушите в зимните месеци?

При зимните условия ушите изстиват много бързо, защото те нямат защитна мастна тъкан. Нервите, намиращи се в ушния канал, е възможно да реагират със силна болка при променящите се температурни условия.

Кожата им изглежда непроницаема за студа в началото и много често не усещаме никаква болка или студ, докато вече не е станало късно. 

Отрицателните температури повишават и риска от инфекции на ушите, а причината се крие в понижения кръвния поток в тях. Когато главата е студена, е възможно да се схванат и мускулите в областта на врата. Понякога постоянното напрежение в тази област може да доведе до проблеми с ушите като тинитус – шум в ушите. 

Студът и вятърът може да раздразнят ушния канал, което в чести случаи може да предизвика болка във външната част на ухото.

Комбинацията от ниски температури и вода в ушите причинява възпаления. Измръзването на ушите е друг риск, който дебне през зимата. 

По отношение на слуховите апаратчета също има известни неудобства и рискове, за които трябва да сме наясно. Ниските температури могат да намалят капацитета на батерията им, което да намали нейния живот. Ако температурата на самата батерия падне под нула градуса по Целзий, тя може да се изтощи напълно. 

Може да се получи и конденз в самия апарат при прехода от студено към топло. Тези малки капки вода могат да проникнат в електрониката и да повредят апарата.

Повече полезна информация на здравна тематика може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари