Ще плащат за здраве на бедните, но ако нямат куп имоти

Осигуровки за социално слабите ще се плащат от хазната, но с условие
18 мар 2015 20:02,
109
Ще плащат за здраве на бедните, но ако нямат куп имоти
Снимка: архив Булфото

Държавата ще плаща здравните осигуровки на най-бедните, но те трябва да отговарят на редица изисквания. Това стана ясно от думите на здравния министър Петър Москов. Че от хазната ще се дават пари за здравното осигуряване на социално слабите, ще бъде записано в закон. Промените в здравното осигуряване ще бъдат гласувани от пленарната зала утре.

Още по темата
Всички останали, които се осигуряват сами и не са платили всичките си осигуровки, ще имат шест месеца, за да изчистят задълженията за последните три години.

В закона ще бъде записано, че ако не го направят в този срок, вече ще трябва да платят всички натрупани суми от началото на здравното осигуряване, за да върнат правата си.

Министърът обясни, че социално слабите трябва да отговарят на редица изисквания, за да започне държавата да им плаща осигуровките.

„Нека да кажем, че здравно осигурени през държавата са пенсионерите, децата, студентите, войниците, хората с право на помощи за отопление", припомни той. Москов разясни, че ако човек не попада в нито една от тези социални групи, но има усещането, че е социално слаб, ще може може да го заяви. "Предвидили сме механизъм, по който да предявите нуждата в индивидуална социална анкета и ако се докаже, че сте социално слаб, държавата ще поеме вашето здравно осигуряване”, каза министърът, цитиран от „Дарик”.

Той допълни и че това означава да се докаже, че човекът е регистриран на трудовата борса, не е отказал работа, няма „купища имоти” и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И без това си плащаме почти всеки път като отидем на лекар. Тази здравна каса покрива толкова малко ... да не говорим за качеството...
19
12
 
4
 
! Отговори
bayazit преди 9 години
DAVAY ;MOSKOV ;SAMO TAKA ;KATO POPOVE 6TE PLA&TAT ;NEMAT IZBOR ;MEN CIGANETO NE ME INTERESUVA ,BULGARINA ;I TUR4INA DA PLA6TAT ;NEMAT LI PARIII ;KATO SI DOYDA V BG,NE MOGA DA SI KARAM KOLATA ULICITE PALNI S KOLI ,;VSI4KI S NOVI ,SMARTFONI ;POSLEDNA MOFA OBLEKLO ;RAZBERETE 4E VSI4KO 6TE SI PLATITE GALFONI TAKIVA
18
2
 
31
 
! Отговори
BrainwashStudio преди 9 години
Наистина е голям проблем, че все още много българи имат собствени жилища, а това според западните стандарти е голяма работа! Там повечето са под наем. Искат и тук да е така. Аз пък не искам, както и болшинството българи! Явно всичките са кукли на конци, а ние е време да се събудим!
17
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой знае ли защо тоя постоянно се цъкли като недоправен ?Мисля че няма да е лошо, министрите да минават психотест.
16
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куку-психото пак се е нашмъркал и ръси ли ръси бисери.
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей така пада рейтинг,Москов.Кой завистник от правителството те подведе да се сложиш на ***?Може би някой,когото изпревари по рейтинг?Добре започна,но май вдигна бялото знаме.Отново беше пребита лекарка,за кой ли път,защо сега мълчиш?Тази *** коиято ухажваш я научете да работи,иначе ще става все по-лошо.
14
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер, Москов. Чудесна идея. Безработните българи с един панелен наследствен апартамент ще трябва да платят. Смръдливите ***, заради които изнемогва и здравното и социално дело, отново няма да платят. Къщите им незаконни, документи нямат. Супер. Реформата пак опря да платим за тях. Москов, същият *** си като тези преди и след теб. До лятото ще съм започнал да си плащам осигуровките в Мюнхен. Прокудихте ни от Родината ни, нещастници!
13
1
 
30
 
! Отговори
ДДД преди 9 години
Е КАК МНОГО ЛЕСНО Е СЪС ЗАПЛАХИ ДА НАКАРАШ ХОРАТА ДА ПЛАЩАТ ЗА УСЛУГА, КОЯТО НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ .ВСИЧКИ ЗАПЛАТИ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ СЪС ЗАДНА ДАТА И ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ НА ХОРАТА 15години НАЗАД.СТИГА С ТАЯ СОЛИДАРНОСТ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА СМЕТКА И ДА СИ ПЛАЩА ДА ЗНАЕ ,ЧЕ СА НЕГОВИ.А КОЙТО НЕ ПЛАЩА ИМА ЧАСТНИ КАБИНЕТИ.КАКВИ СА ТИЯ ВРЪЩАНИЯ НАЗАД ИЛИ КОЙТО ИЗБЕРЕМ НА ВЛАСТ ПРАВИ КАКВОТО МУ СКИМНЕ ЧРЕЗ ЗАКОНИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО .НАЛИ УЖ НЕ БЕШЕ СВОБОДНО.
12
0
 
33
 
! Отговори
Правете съпоставки! преди 9 години
Спомнете си какъв бисер изръси неотдавна министър Горанов - българинът бил мързелив, защото имал жилище (?!?!?!) После добавя, че когато го съкратят или пенсионират, българинът имал къде да се прибере "на сухо и на топло" (!!!) С други думи, ако няма и жилище, ще стане по-трудолюбив!!!Затова 18 е прав - чудят се как да вземат на българина и жилището. И после, за да има къде да се подслони, да взима под наем нещо от блоковете, дето ги построиха с крадени пари и не могат да ги разпродадат!
11
19
 
4
 
! Отговори
атанас преди 9 години
До АлекНякой чете ли статиите изобщо, или коментирате само по заглавието. Ясно е казано, че има условие човекът да е регистриран на борсата и да не е отказвал работа, предложена му от бюрото по труда. Това не е случая с по-голямата част от ***.
10
5
 
22
 
! Отговори
хубава работа, ама.. преди 9 години
"... не е отказал работа" - това е много важно изискване, НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се взима предвид дали човекът е отказал да вземе за обработване 10 декара държавна или общинска земеделска земя. Това трябва да се предлага на всеки трудоспособен човек, който няма квалификация. За мотика образование не се изисква!Хуманно е да бъдат здравно осигурени най-бедните, НО НЕ И ТЪРТЕИТЕ, които никога не са имали намерение да работят и дори не са си дали труда да завършат поне основно образование!
9
0
 
48
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Да ви е честито правителството на Герб .Ще плащаме осигуровките на ***.А самите ние ще сме без здравни права защото имаме имоти.Събуди се българино време е да изметем политиците на прехода.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
москов или московски все една плява,тия хора и представа си нямат колко бедни са хората ате мечтаят ли мечтаят докато не им дадем да се разбере искали да въвеждат пикова цена на тока .тия мормални ли са докога ще търпим идиотските им хрумвания
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственият начин да се въведе някакъв ред е да се въведат лични здравни партиди на гражданите и всеки да решава какво ще лекува, ака иска може и да дари на нуждаещ се и т.н. В противен случай каквото и да се въведе няма управия.
6
3
 
40
 
! Отговори
Писна ми преди 9 години
да плащам данъци, които да потъват незнайно къде!!!Не е реално да изхранваме необразовани, лениви, живеещи в гета индивиди! И тенденцията е те да се увеличават за сметка на работещите, образовани и млади хора. Младите влизат в нет-а, вземат си билет и заминават!Кой остава? Аз не искам да плащам данъци в изчезваща държава.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка жаба да си знае гьола!Няма безплатни неща на този свяят --БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ!НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СИ "СОЦИАЛНО СЛАБ" ДА СИ БЕЗРАБОТЕН и ....да живееш в ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ !КАК СИ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИТЕ , ТАКСИТЕ и ОСИГУРОВКИТЕ ТОГАВА....?И мене ми се живее в Париж .....ама и там е СКЪПО И НЕ СТАВА--И ТАМ ИСКАТ ПАРИ!
4
11
 
0
 
! Отговори
Безработен преди 9 години
НЕСАМО ЗО А И ПОчивката ми ще плаща аве зомбита аве Папагали дипломите ви не струват мн сте зле атака ПФ ша ва ш...Т вас рано или кисно прости сте
3
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво означава куп имоти? Имам един апартамент, една съборена къща на село и съм безработна от пет години през които години ме хранят синовете ми, единия със заплата от 400 лева,а другия с инвалидна пенсия. И ако ме преброят с куп имоти господин министър следва ли да си продам апартамента в който живеем, за да си платя осигуровките и да се лекувам при нужда или съм обречена на сигурна смърт?
2
1
 
23
 
! Отговори
АМИ , ДА...ХА,ХААА.. преди 9 години
....ПИШАТ СЕ "социално слаби"---ама ЖИВЕЯТ В АПАРТАМЕНТИ , ВОЗЯТ СЕ В КОЛИ, ГОВОРЯТ С ЧАСОВЕ ПО ТЕЛЕФОНИТЕ .....И СА С КУП ИМОТИ ПО ПРОВИНЦИЯТА!...И КОЕ ИМ Е "сациално слабото"....????ЗА ТЕХ/социално слабите/-----ОТДЕЛНИ БОЛНИЦИ И ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ!ЗА ТЕЗИ КОИТО СИ ПЛАЩАТ---ОТДЕЛНИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ!
1
8
 
3
 
! Отговори
и психодясното... преди 9 години
... проумя до каква катастрофа доведе Неолиберализмът Държавата и разбра, че е трудно без социална политика.

Спонсорирани публикации