Няколко съвета за по-ефикасно бръснене

Крем за бръснене или гел използвате?
10 апр 2015 21:48,
26
Няколко съвета за по-ефикасно бръснене
Източник: Reuters, архив

Начинът на бръснене е съществена част от поддържането на здрава и добре изглеждаща кожа. Много мъже имат изграден навик да се бръснат всяка сутрин. Това обаче може да компрометира гладкото бръснене, като остави кожата с порязвания. 

Често срещани са грешките в бръсненето. Сред тях са употребата на неподходящо или некачествено ножче, недостатъчна подготовка на кожата на лицето и др., които довеждат до раздразнена и наранена кожа. Предлагаме няколко стъпки, които ще улеснят бръсненето и ще подобрят резултата от него. 

Преди да се излезе от душа, лицето трябва да се потопи под топлата вода за момент. С кърпа може да се подсуши главата и тялото, но лицето трябва да остане мокро. По този начин кожата ще остане мека, преди да се нанесе гелът за бръснене.

Този продукт намалява триенето между ножчето и кожата. Висококачествените гелове имат допълнителни свойства, благодарение на които защитават кожата и увеличават комфорта по време на бръснене. 

За целта трябва да се постави плътен слой гел върху кожата, като внимателно се втрива. Когато той е в малки количества, кожата може да се раздразни. Трябва да се има предвид, че всеки гел е различен, затова трябва да се експериментира, за да се открие точното количество от избрания.

По време на бръснене, освен космите, острието премахва и най-тънкия горен слой на кожата. Това е деликатен момент за кожата, затова е важно ръцете да са чисти, като за подсушаването им се използва чиста и суха кърпа. По този начин се съхранява здравето на кожата. 

Препоръчително е бръсненето да започне от двете страни на лицето, като бръсначът се движи надолу покрай бакембардите. Тези области са относително плоски и бързо се повлияват от геловете за бръснене. Следващата стъпка е областта на горната устна и по-трудните зони около брадичката и ушите. По места, на които има проблем с кожата, движенията трябва да са леки и внимателни. 

Като завършек, трябва да се нанесе гел за след бръснене, който да успокои и хидратира кожата.

Още полезна информация за поддържане на външния вид може да прочетете на в рубриката „По-красиви днес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
acca преди 9 години
бакембарди != бакенбарди.
18
1
 
0
 
! Отговори
Синод преди 9 години
Анатема,Анатемааа...
17
0
 
7
 
! Отговори
Фигаро преди 9 години
Ей, добре, че бяха тези хубави хора да напишат таз статия! Аз толкова години да се бръсна грешно .... тюх!
16
1
 
8
 
! Отговори
лозунг преди 9 години
ДОБРОТО САПУНИСВАНЕ Е ПОЛОВИН БРЪСНЕНЕ!я се сапусвам отлично и се не бръснем
15
2
 
8
 
! Отговори
мл. сержанта преди 9 години
Бежанци на снимката? Или просто електората на Волен Сидероглу?
14
5
 
4
 
! Отговори
скорпиона преди 9 години
Пяна и гел не ползвам, защото всичките садържат ТЕА /триетаноламин/ и BHT .., две доказано канцерогенни съставки. Използвам крем и добра четка, ножчета основно Жилет, в момента се бръсна с дамския вариант Venus..,много е удобна.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Полсилвер ?Като искаш еднодневки-ползвай такива на Уилкинсън. Те и преди бяха добри(стара оръжейна фирма от 17-18 век),а сега са филиал на Солинген. Най-простите им с две ножчета имат почистващ механизъм между остриетата.
12
3
 
7
 
! Отговори
Пауло коелю преди 9 години
Когато нещо е съдържателно, то е съдържателно. Браво за изчерпателната статия
11
1
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Тия рецепти хич не помагат моме, кога бричиш четина. Бръснач и бръснарско ножче се чупят. Я се бричим със сатъро!
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ползвам жилет мач 3 от години и съм доста доволен, само че нещо много скъпи станаха и ще ги сменявам (4,50-5лв), а и купените ножчета карат 3-4 пъти по-малко от първото което се продава с държача
9
3
 
12
 
! Отговори
Бръснач Wacker преди 9 години
От сапуна по хубаво няма. След като 20 години се бръснах с "най-доброто за един мъж" реших да пробвам с бръснач.В квартала бях първият който имаше Жилет.В началото беше само жилет сензор.След това стана Excell и т.н..Преди 2 години трябваше да избера жилет с 5 ножчета или нещо друго.Познат ми каза че много затлачва и трудно се чисти особено зимата.То и с трите ножчета трудно се чисти, пък с петте...Избрах бръснач Wacker Best tradition-доволен съм. Няма да пълна джобовете на корпорациите..
8
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анна, бръсненето на пичето не е, като бръсненето на лицето... ;)
7
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жена дава акъл на мъжете как да се бръснат? Анна, ти колко често се бръснеш?
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Double Edge Safery Razor ?
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ползвам една стара от балканската война-без предпазители и такива глезотийки,много реже животното,после е кървава баня :) Иначе съм се бръснал с пяна,кремове и дори ***,но най-добре става за мен с пяната.
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без пяна! Много е смотана! Винаги крем! Дори сапунисване с някакво сапунче е триста пъти по добре от пяна.
3
5
 
15
 
! Отговори
Сдфг преди 9 години
Аз само си я подстригвам и оформям брадата с машинка и ми е перфектно. Използвам една на "Philips", не е мръднала от 4-5 години сигурно вече.
2
2
 
42
 
! Отговори
? преди 9 години
Ножчетата наистина ги съсипаха , след 3,4 бръснене започва да дразни кожата
1
5
 
42
 
! Отговори
Полсилвер ? преди 9 години
Аз се бръсна с тия еднодневки на 'Жилет'.Направи ми впечатление,че за две бръснения и са до там.Нарочно ги развалиха,за да се насочим към скъпите.Иначе крем 'КАРО' , топла вода, с която да омекне брадата и много добре разнесен крем с добра четка.Започвам от скулите,шията,мустак,брада и накрая си оформям бакембардите.Издувам бузи,за да ми е по-лесно да се обръсна.После с крем Нивеа и съм пич от класа :-))Пяната хич не ми харесва.Крем е класи над пяната.