Леките упражнения са важни за здравето

Правят кръвоносните съдове по-устойчиви на напрежението
21 апр 2015 22:33, Михаела Лазарова
4
Леките упражнения са важни за здравето
Снимка: photl.com

Тялото е предназначено да се движи. Прекомерното застояване и заседяване уврежда сериозно не само фигурата, но и вътрешните органи. Работата им се затруднява, а това води до куп заболявания и усложнения в организма. 

Ето защо трябва да направим всичко възможно, за да се движим повече. Не е задължително да провеждате екстремни и силови тренировки, за да поддържате тялото си. Леките упражнения също са от огромно значение. 

Кои упражнения се считат за леки? 

Всички двигателни и физически дейности, които не изискват особено силово изпълнение се причисляват към определението леки. Това са разходките, тичането по пясък, колоезденето, плуването, упражненията на земя.

Защо са полезни леките упражнения? 

Леките тренировки са подходящи за всяка възрастова група. Възможностите за контузии са минимални, а и упражненията не са толкова изтощителни. 

Изграждане на издръжливост 

Леките тренировки са добра отправна точка за начинаещи. За да не си докарате здравословни проблеми като се впускате рязко в силови спортове, обърнете се към по-меките натоварвания в началото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бъдем в крак с времето.Човек трябва да спортува и да се храни здравословно,иначе пенсия на 65 нъцки!
1
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Поздравявам авторката за полезната статия.Призовавам всеки да намери време за релакс,чрез полезните...леки упражнения.Аз лично започвам деня,като правя десетина минути комплекса Петимата тибетци.Елементарни са и много ободряващи.