При рак на яйчниците – какво е лечението?

Процесът е сложен
22 апр 2015 17:04,
1
При рак на яйчниците – какво е лечението?
Източник: Reuters, архив

Лечението на яйчниковия рак е сложен процес, което изисква бикомпонентно засягане и отваряне на широка тема на дискусия. Лечебните мероприятия се насочват както към първоначалното огнище на раковата болест, така и към вероятните места за разпространение – органи и анатомични зони по съседство, както и разпространение на метастази. Това налага много стриктен контрол върху лечебния процес и старателно проследяване на протокола за лечение на съответния тип карцином.

Хирургичното лечение е основен похват в лечението на яйчникови неоплазми. Понякога терапията се съчетава с курсове на химио- и лъчелечение, а в някои редки случаи се налага и хормонотерапия.

Всяка оперативна интервенция с цел елиминиране на яйчников тумор започва с долнасрединна лапаротомия. Съответно е важно да бъде решено дали в условията на оперативната интервенция ще се извърши лечение по типа на радикалната хирургия или ще се елиминира само болестният процес. При радикалното хирургическо лечение се извършва тотална хистеректомия с билатерална салпингоовариектомия, оментектомия, цитологична оценка на таза, коремната кухина, диафрагмалната, субдиафрагмалната и коремна кухина, както и хирургическа оценка на коремните органи и ретроперитонеалното пространство с оглед и на лимфните възли в коремната кухина, с цел установяване на налични метастази.

Още за лечението на рака на яйчниците може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джон Ди Карло, 72 годишен мъж е бил убеден в лечебните свойства на глухарчето. Започнал да пие чай от корена на глухарче като последен опит за спасение. След само четири месеца, този човек е преживял ремисия на болестта.