Учестената сърдечна дейност – кога?

Състоянието е познато още като синусова тахикардия
Обновена: 5 май 2015 22:49 | 5 май 2015 19:19,
7
Учестената сърдечна дейност – кога?
Източник: Reuters, архив

Отдавна стои отворен въпросът за сърдечните заболявания. Напоследък актуалност придобива и казуистиката за лечението на синусова тахикардия, тъй като тя се смята, че е физиологичен отговор на организма за компенсация на промените, които настъпват в организма, при стрес или повишена физическа активност.

Учестената сърдечна дейност над 100 удара в минута се нарича тахикардия. Нормално сърдечната честота е между 60 и 100 удара в минута. При наличие на тахикардия, предсърдията или камерите, а понякога и двете, се съкращават значително по-бързо. Това от своя страна води до нарушение на оксигенацията в тъканите и органите и често може да доведе до симптоми, наподобяващи Мениеровия синдром, тъй като бързото изтласкване на кръвта през сърдечните предели и белодробната тъкан, водят до намален обмен на газове.

Дружеството на кардиолози в световен мащаб непрекъснато обсъждат причините за поява на тахикардия и методите, с които може най-ефективно да бъде овладяна тя. Всички състояния, според тях, които увреждат сърдечния мускул или увеличават работното натоварване на сърдечния миокард, повишават риска от развитие на синусов тахикарден синдром.

Според специалистите, състоянията, водещи до категорична тахикардия или поне до повишен риск от нейното развитие са няколко - възраст над 60 години, фамилна обремененост със случаи на тахикардия и други ритъмно-проводни нарушения в семейството, сърдечни заболявания, тютюнопушене, високо кръвно налягане, прекомерна консумация на кафе и кофеионови напитки, злоупотреба с наркотици и алкохол, медикаментозна провокация и стрес.

Повече за синусовата тахикардия може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 64 пулс е притеснително.Инфаркто,инсултно.Този човек е под страшен тормоз,уплаха,напрежение,притеснение.Трябва скорострелно да вземе мерки,спрямо себе си.Както се казва на живот и смърт е! Живота му е в опасност!Нещо му се случва, нещо не е като, трябва.Крути ....,крути мерки!
3
1
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Пийте капки Глог всеки ден и ще забравите за проблеми със сърцето,естествено и по една чаена лъжица Майната му,на...всичко.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-често причината за тахикардия е пониженото ниво на калий в организма. Първо го възстановете до нормални стойностти и чак тогава се вкарвайте в разни филми.
1
2
 
14
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
Нормалната сърдечна честота или пулс не е от 60 до 100 удара в минута а от 50 до 80...Не зная от къде взимате информация,но това което пишете е заблуждение.Забележете,че от близо година в кардиологичните кабинети има фотоси и таблици на които е указано,че най.здравословния и щадящ пулс е от 50 до 60 удара в минута.По принцип хората с ниско кръвно имат малко по-ускорен пулс,което също е нормално.Най-тревожната комбинация е високо кръвно и силно ускорен пулс.