САЩ може да забрани отказа от ваксини

В Калифорния вече променят законодателството
Обновена: 25 юни 2015 08:03 | 25 юни 2015 08:03,
9
САЩ може да забрани отказа от ваксини
Ройтерс, архив

Американската медицинска асоциация е гласувала в подкрепа на законодателни мерки, забраняващи отказа от ваксинация по немедицински причини.
 
225 000 лекари са се обявили за масова забрана на отказа от ваксини в Щатите, критикувайки остро пренебрегването на здравните норми по религиозни причини или заради неаргументиран личен избор, пише онлайн изданието www.nj.com.
 
Те настояват Вашингтон да предприеме спешни мерки, чрез които родителите, застрашаващи живота както на децата си, така и на общественото здраве изобщо, да бъдат наказвани от закона.
 
Гласуването в подкрепа на забраната е било подсилено отчасти и от избухването на епидемия от морбили в началото на декември 2014 г., която започна от Калифорния и бързо се разпространи из още няколко американски щата.
 
Повечето от заболелите тогава са били неваксинирани.
 
Само преди седмица калифорнийските власти са обявили приемането на законопроект SB277, който предвижда задължителна имунизация за всички деца в щата, премахвайки възможността родителите да откажат ваксина заради религиозни причини или морални съображения, а неваксинираните деца няма да бъдат допуснати до училище.
 
Американските експертите се надяват по този начин да се увеличи броят на защитените деца, но много родители се опасяват, че този законопроект ги лишава от фундаменталното право да избират как да се грижат за собствените си деца.

Продължението на материала ще намерите здравно-медицинсия сайт Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още, няма закон, който може да забрани моралните съображения !!! Моралните правила са общи и неписани и никой не може да ги регулира според интересите си !
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В целият свят има милиони лекари, защо мнението на точно тези 225 000 трябва да е меродавно? Вероятно защото не са независими ??? Ако ваксините бяха ефективи неваксинираните трябваше да се притесняват, а не ваксинираните. Задължителната ваксинация нарушава правото на личен избор !
2
9
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКВО СЪДЪРЖАТ ТЕЗИ ВАКСИНИ????? И ЗАЩО ТОЛКОВА СЕ НАСТОЯВА ИМУНИЗАЦИЯ. СПОРЕД МЕН ИЗБОРЪТ Е НА РОДИТЕЛИТЕ. СТИГА С ТАЯ ПРОПАГАНДА, ЧЕ ВИЖ ЛИ НЕ СА ИМУНИЗИРАНИ И СЕ РАЗБОЛЯВАТ И ПЛЪЗВА ЕПИДЕНИЯ. НЕ ПРИЧИНАТА Е ДРУГА СПАДАТ ОГРОМНИТЕ ПЕЧАЛБИ НА ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ КОМПАНИИ КОИТО ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ. А ДАЛИ ТЕЗИ ВАКСИНИ НЕ ЗАРАЗЯВАТ ДЕЦАТА С ДРУГИ ОПАСНИ БОЛЕСТИ УМИШЛЕНО????
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо всички ваксини се слагат под един знаменател? Има разлика между комерсиалните противогрипни ваксини и тези срещу шарка например. Фармацевтичният бизнес търси начини да ги пробута при задължителните.