Лудост! Англичанка цери с белина рак край Смолян

Рекламира лека си като "чудодеен"
6 юли 2015 12:37,
53
Лудост! Англичанка цери с белина рак край Смолян
Снимка: flickr

Британският "Сънди експрес" разки незаконната практика на англичанка, собственик на хотел у нас, която "лекува" онкоболни с белина.

Според изданието Аманда Мери Джуъл приемала пациентите в хотела си край Смолян.

Британските власти алармират, че препаратът, който тя рекламира в свой сайт като чудодеен минерален разтвор (Miracle Mineral Solution - MMS), е всъщност разтвор за клизми и е опасен.

"Може да причини сериозно увреждане на здравето, а в някои случаи дори смърт$, казват експерти.

Освен това те разкрили, че Аманда е високопоставен член на секта в Мексико, която се нарича "Църквата на Битието II".

Сектата, в която тя участва, рекламирала из целия свят ММS за лечение на малария и рак.

От "Сънди експрес" сочат, че когато я попитали: "Вие продавате ММS на вашия сайт, нали така?", тя отговорила: "В България да, но не и в Англия. Всъщност не продавам ММS, продавам прочистваща вода", бил отговорът й.

Изданието допълва, че англичанката вече е разследвана у нас за незаконно лечение на болни от рак в 5-звездeн хотел край Смолянските езера, собственост на Аманда и съпруга ѝ Дъглас. Той се рекламира като оздравителен център срещу рак и ревматоиден артрит.

Разследването в България започнало по сигнал на местната здравна инспекция за прилагане на неконвенционални начини за лечение на пациенти без правоспособност и регистрация, както и за двама починали пациенти - англичани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Runetri преди 7 години
Вижте съвсем коректно изгледайте ето това видео направо уникално и неповторимо: https://youtu.be/TBcSw8lbCDQВие към кои сте, или по-точно, от кои сте ... ?!
36
1
 
2
 
! Отговори
Runetri преди 7 години
До АнонименПриятел виж вземи и изгледай ето това https://youtube/watch?v=TBcSw8lbCDQ а пък после си отговори ясно и коректно или пък пробвай още повече за да се увериш, ако те е страх за употребата то поне излекувай някакво болно животно!
35
0
 
1
 
! Отговори
Кристина преди 8 години
Златко, Златкооо..., колко си ***, Златко!
34
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Гого, не се хаби. Няма да те разберат.
33
0
 
2
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Извинение за грешката, Хлорен диоксид - ClO2
32
0
 
12
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
На Анонимния с тройката по химия и за всички, които обичат да коментират без да имат собствен опит, малко пояснение: Въпросният MMS е хлорен диоксид (СО2), който се получава от смесването на натриев хлорит (NaClO2) и лимонена киселина. След реакцията между тях се получава хлорния диоксид (условно наречен в случая MMS), който унищожава всички патогени в организма, без да засяга здравите клетки. Широко се използва за дезинфекция и в хранителната промишленост. Бъдете живи и здрави!
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая, че не е вред, то си е ясно, ама и пациентите й трябва да имат проблем с главата, че да повярват на такава простотия.
30
5
 
1
 
! Отговори
КороМоро преди 8 години
Само лъжат наивните хора. Държавата никаква я няма, и затова всякакви шарлатани действат безпрепятствено. Жалко, че се е стигнало до смъртта на двама човека. Но явно конвенционалното здравеопазване е станало прекалено недостъпно, и затова има хора, който приемат тозо експеримент като последна възможност за лечение.
29
1
 
6
 
! Отговори
До тройкаджията преди 8 години
Може ли да подскажеш за нас, "диваците" ;) какъв е изводът че, нещо не го виждаме? Това освен ако не си някакъв *** който като чуе химическата формула на нещо застава на нокти. Солта, която ядеме всеки ден е всъщност Натриев Хлорид. ММС е Хлорен Диоксид. Всичко в природата, включително и храната, е вид химическо съединение, а формулите на лекарствата с които те тъпче медицината звучат направо умопомрачаващо! Така че, къде е гадостта, освен ако не е в мозъка ти?
28
5
 
15
 
! Отговори
Javor преди 8 години
Това не е лудуст а реалнст,която не е изгодна за фармацевтичниte концерни и това не е белина а хлор,какъвто слагаха навремето в басейните за дезифекzия.MMS е доказано средство против рак,малария и др. бактериални заболявания и се продава не само в БГ а и в много други дарjaви,но си е трън в очите на фарма концерните.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
solna kiselina +voda +hlor =natriev hipohlorit lechenieto e letatelno e belina .natrevr hlorit e sol obiknovenna sol ako gi lekuva s belina davat fira niama nachin.....
26
6
 
16
 
! Отговори
имах 3 по химия преди 8 години
Моля, научете се да правите разлика между:- Натриев хипохлорит - това, дето се съдържа в бутилката белина, дето е до парцала ви. Обикновено разтворът в белината е 3 до 6 %.- Хлорен диоксид - дизинфектанта в чешмяната вода, който е регулиран да е до 0.8 мг на литър, т.е. 0.00008%.- Натриев хлорит - гадостта, дето е у "лекарството". Разтворът е 28%.Сами си правете изводите, ама надали ще го направите. Все пак, сме нация от суеверни диваци, дето масово снася кинти на ясновидци и гадатели...
25
6
 
12
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Който иска да разбере за какво става дума и поназнайва английски, да влезе в jimhumble.biz и да прочете. Ползвам го от много години и съм помогнал с него на доста хора. Откривателят Джим Хъмбъл се крие от години в Африка от фармацевтичната мафия.
24
6
 
12
 
! Отговори
Попай преди 8 години
"Нормалният" днес.бг се произнася компетентно с определение "Лудост!" на нещо, което се хващам на бас, че дори няма представа за какво става въпрос. Май е време да инкриминализираме драскачите, не само ФБР да арестува за *** статуси по ФБ...
23
7
 
16
 
! Отговори
Попай преди 8 години
Писна ми *** ПРОДАЖНИ ДРАСКАЧИ да оплюват всичко различно (и не само) за по 5 лв. Няма разследване, няма доказателства, няма мнение на пациентите - много ясно, че това нещо няма да се появи законно, на фармацевтите това им е бизнеса. Те казват - ти ще пиеш това да ти вземем парите и ще умреш след 6 месеца. Какво значи "нелегално" като има начини човек да прескочи трапа??? И какво ако някой все пак умре, от фармацевтите никой не умира, а? Ама тук сочим с пръст, а това са хората, които се борят
22
1
 
27
 
! Отговори
Мда преди 8 години
Не се разрешава някой да умре без лекарска намеса.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 27Ако можеше щеше да я прилапа но не може. Равносилно е на това да прилапа формулата на солта и да я патентова. Има я отдавна, и мнозина са я ползвали преди тебе. Не можеш да докажеш че, си я "открил".
20
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗИ КОИТО СА ЧЕЛИ ПЛАНА РАН-ЪТ ЗНАЯТ ЧЕ ТОВА Е В КРЪГА НА НОРМАЛНОТО. И НЕ САМО ТОВА! ВСИЧКО КОЕТО ВИ СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ГО ИМА В ТОЗИ ПЛАН. ЧЕСТИТО!!!
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е вярно,че тази субстанция е лесна за приготвяне и безвредна,отдавна някой фармацевтичен гигант щеше да я прилапа,без да се интересува дали е открита още от Асклепий или някой неизвестен средновековен алхимик.Вероятно се приготвя на принципа на хомеопатичните лекартва.Разрежда се до степен,която не е вредна за здравето,но дали е полезна,това е въпросът?
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази субстанция е много базова и елементарна, не е белина, има друга друга формула. Използва се широко от много години и до днес като средство за пречистване на вода. Призната е от световната здравна организация като най-силното антибактериално средство. Не може да се патентова обаче, понеже е елементарна и известна от векове. Затова не могат да се вадят големи пари. Забранено е да се продава като лекарство, въпреки че, фигурира като съставка в някои лекарства. Продава се в много страни само като очистител на вода.