Болестите тръгват от главата

Няма нелечими заболявания, смята Татяна Синкевич
28 юли 2015 14:36, Александър Попов
26
Болестите тръгват от главата
Снимка: личен архив

Татяна Синкевич е доктор по традиционна китайска медицина, фитотерапевт, рефлексотерапевт, биоенергоинформтерапевт и член на Украинската асоциация по народна медицина. От 1 август тя ще гостува и у нас, като ще приема и пациенти в център GreenHealth. Откъде тръгват болестите, докъде помага класическата медицина, има ли нелечими заболявания, какъв трябва да бъде приност ни за собственото здраве - вижте още едно мнение по тази тема.

Кое е онова, което ни разболява?

Нарушавайки законите на природата ние получаваме това, което сами причиняваме във всички сфери на нашия живот – от физическото тяло до екологията и живота на цялата планета Земя. Съвременните болести са болести на цивилизацията. Болестите са вродени и придобити. И всички те включват нарушения във взаимоотношението на Човека с Природата и даже с Вселената. Наследствените болести изискват по-широк анализ и по-дълбоко разглеждане на проблема с миналите човешки поколения. Придобитите заболявания обаче могат да бъдат разрешени от човека. Необходимо е да преразгледаме начина си на живот, хранене и начина си на мислене, както и средата на обитание.

Дух–Душа-Тяло. Тази триада не се разглежда като цяло при решаването на задачите за възстановяване на здравето от съвременната медицина. Тоест, проблема се решава не на 100%, а само отчасти, докато при алтернативната медицина под внимание се взимат всички компоненти.

Според китайската медицина 90 процента от здравето ни зависи от нас. Какво означава това всъщност?

Ние самите, и никой друг освен нас, създаваме за себе си тази реалност и този свят в който живеем. Светът е огледало, това го знаят всички. И начинът, по който си взаимодействаме с външния свят се отразява на всички нива на живот – физическо, духовно и ментално и определя самата същност на пребиваването ни на тази Земя. Ако човек действа без да се замисля, по силата на своето непознаване на законите на природата и законите на нарушаване на равновесието и хармонията с природата, то незнанието на закона не го освобождава от отговорност. За всичко се заплаща. И хората плащат. За всеки има различна цена. Моята мисия е да предам информацията на хората за законите на природата и причините за нарушенията в здравето, а дали те ще приемат това или не – това е личен въпрос за всеки от тях.

До 90% за нашето здраве допринасяме самите ние, нашата среда на обитание, начинът ни на живот и ритъм  – можем да управляваме това и да избираме, а 10% е това, с което  може да помогне съвременната медицина. И това е световна статистика. Как може медицината да помогне на човека, ако той не желае да промени начина си на живот, навиците си, храненето, мислите си, тоест онова, което го е довело до това заболяване. На Човека е дадено всичко необходимо за живота, щастието и здравето. Въпросът е може ли той да се възползва от това.

Класическата медицина все още няма лекарства за голяма част от заболяванията. Защо?

Ако въпросът опира само до лекарствата, отговорът е елементарен – човекът е уникално творение. Всеки от нас има уникална биохимия и енергетика. Всички знаем, че има 7 ноти и 7 цвята в спектъра, а колко комбинации може да се изведат от тях? Точно така е и с човека. Може да има общо название на болестта и някакво общо лекарство за нея. Но кодът на дадения човек ще е уникален, дори това да са близнаци. Препаратите могат да са примерно 40 000, а комбинациите от тях милиони.

Битува теория, че класическата медицина  подкрепя негласно фармацевтичната индустрия, за да може да съществуват тежки хронични заболявания. Как приемате подобна теза?

Съвсем неотдавна, преди 40-50 години, лекарите от старото поколение изписваха рецепти и прахчета, като се стараеха да запазят баланса между природата и човека. Сега лечението е унифицирано, не се прилага индивидуален подход. Това първо. Второ – световната система за образование в медицината отива с всяка година все по-далече и по-далече от природата и все по-близко към бизнеса. 

Според нетрадиционната медицина би трябвало да лекуваме съзнанието, но как се постига това?

Има добър отговор - всички болести са в главата. Главата е центърът на управление на всички процеси. Ако е нарушена енергията в каналите, по които се движи жизнената субстанция, то токът, волтажът на клетките или системите ту излиза извън скалата нагоре, ту пада под "нулата", какво е това? Това е началото на нарушението на ритмите и циклите на живата система и системите, а в бъдеще – развитие на патология. Колкото е по-силно нарушението, толкова по-близка е проявата. Разбиращият ще съумее да си помогне.

Обяснете принципа, по който китайската медицина лекува?

Цялостен подход към живия организъм. Да се търси причината за възникване на заболяването, а не да се третира следствието. И това е просто, както всичко гениално. И то вече 10 000 години, а съвременната медицина е доста по-млада.

Има ли заболявания, които не могат да се повлияят?

Няма нелечими заболявания, има неправилно поставени диагнози. И като следствие от това – неправилни методи за лечение. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Татяна Синкевич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм на 19г и имам хроничен колит от 5г.Болките са постоянни и много силни,наистина има ли лек за това чудо защото трудно се живее.Във много болници мимах,един куп лекарства и билки испих+ диетите строги-но без резултат.Дали наистина е на психическа основа,и как да се измъкна от тази мрежа?
12
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
Всичко е вярно. Но пътят да се стигне до него е често мъчителен. Обикновено болест, която считат за неизличима. Ако си вярващ, достатъчно упорит и психичеси стабилен откриваш, че лекарство има. За всяка болест и ситуация. Но това е най-трудното да се проумее, че човек като създание на Господ Бог може всичко. Той е създание на любовта. Всичко това би следвало човек сам да изпита и тогава ще знае, че е така. Защото болести не съществуват, те са временни смущения на тялото. Всичко е в главата ти.
11
2
 
6
 
! Отговори
ГЕНИЯ преди 8 години
До N:17 и всичките мислещи по този начин!Не ми се искаше отново да взимам отношение, но за по-доброто разбиране от хората - ЩЕ ТРЯБВА. Имаме ли доказателства, че тази жена е измамница? И откъде сме сигурни, че дава акъл за НЕЩА КОИТО НЕ РАБИРА? Сигурни ли сме, че тази жена няма медицинско образование, аз лично не съм й чел биографията.С какво е убивала хора - с нож, пистолет?Нима "истинските доктори" не "убиват хора"?! Или ДА? ИЗВОД: ПРЕДИ ДА РЗБЕРЕШ ВСИЧКИ ФАКТИ, НИКОГА НЕ СИ ПРАВИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не вярва да си стои болен, който вярва или вече е разбрал за какво става въпрос да изчисти главата си и съзнанието си, както и цялото си тяло и клетки от травми, блокажи и убеждения, които поддържат и създават болестта, и да си живурка радостно, въпреки мнoгото болни наоколо :D
9
5
 
8
 
! Отговори
ГЕНИЯ преди 8 години
С да коментирате не се замислите малко върху думите на тази жена? Не можете ли да намерите нещо и зкъпи пишещи преди мене ТЕСНОГРЪДИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ДУШИ ИЗГУБЕНИ В СВОИТЕ УБЕЖДЕНИЯ И ПРЕДУБЕЖДЕНИЯ,защо предиа ВАС там? Защо винаги по БЪЛГАРСКИ трябва ВЕДНАГА ДА ОТРИЧАМЕ НЕЩО, КОЕТО НЕ Е ТРАДИЦИОННО? Така е по-лесно! Нещо, което не разбираме - да го отхвърлиме! Защото СТРАХЪТ от ПРИЕМАНЕТО НА ТЕЗИ НЕЩА Е ПОСИЛЕН ОТ НЕГОВОТО ОТРИЧАНЕ! КОЙТО ИМА УМ ДА МИСЛИ - НЕКА МИСЛИ !!!!!
8
1
 
23
 
! Отговори
Вярно преди 8 години
Като чета коментарите се убеждавам, че 99% от болестите(включително психическите) тръгват от главата :)
7
0
 
5
 
! Отговори
akula преди 8 години
я кажи докторице, ако постоянно ти се иска да онодеш, как се лекува?
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не ви ли писна от тези псевдо доктори враки магове и други подобни шарлатани
5
0
 
17
 
! Отговори
никита преди 8 години
До д-р РадеваТочно така - наши приятели бяха на почивка, поднасят им еклери за десерт на вечеря....и всички в Бургас, в инфекциозна болница натровени...само нашият приятел, понеже пил две-три ракии преди вечеря...нищо му няма! :-)
4
3
 
8
 
! Отговори
... преди 8 години
Бре не е от главата а до това какво ти е писано! Не за друго ами един приятел дето не пиеше не пушеше, ходеше по планините и то на големи преходи и на 28г възраст получи кръвоизлив в мозъка и около 2 месеца беше в кома след което умря! Така, че ако ти е писано да се удавиш то значи че няма да се обесиш!
3
4
 
9
 
! Отговори
? преди 8 години
Как би излекувала първичен тумор в мозъка - мултиформен глиобластом? Възникнал внезапно, въпреки всички взети мерки за лечение - медицински и природни, младият човек почина само 5 месеца след откриването на заболяването. Даже го лекувахме и с методите на китайската медицина - иглотерапия и др.Считам, че това е една нездрава пропаганда, която дава надежда на много хора, но те не бива да вярват безпрекословно.
2
5
 
15
 
! Отговори
Win98 SE преди 8 години
Имам чувството, че шарлатанката сама си задава въпросите, никакво интервю не е това :-)
1
4
 
28
 
! Отговори
д-р Радева преди 8 години
Всички болести идват от нередовното пиене!