Донорска ситуация: Четирима с шанс за живот

Пациент в мозъчна смърт стана донор на бъбреци
13 авг 2015 13:42,
15
Донорска ситуация: Четирима с шанс за живот
Снимка: архив Булфото

Пациент, изпаднал в мозъчна смърт в болница "Токуда" в София, дари шанс за нов живот на четирима души.

До донорската ситуация се стигнало след благородното решение на близките на пациента, съобщиха от здравното министерство.

Чернодробната трансплантация и двете бъбречни трансплантации са извършени в Университетската болница "Лозенец", а белият дроб е трансплантиран в Германия по линия на Евротрансплант.

Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по трансплантация  се прекланят пред решението на близките на донора и изразяват благодарност към специалистите от "Токуда" и "Лозенец", както и към трансплантационните екипи, се казва в съобщението на МЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
me преди 8 години
Изключително благородно и достойно решение на близките на починалия! Но не мога да разбера, защо изнасяме всичките бели дробове. И при предишният случай пак беше изпратен за Германия. Знаете ли колко хора в България чакат за трансплантация на бял дроб или сърце и бял дроб? Докога тия хора ще умират, само защото България не може да им осигури адекватно лечение. Не че човекът който ще го получи в Германия не го заслужава, сигурно го заслужава. Но все пак не е честно.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Saschto v Tokuda Umirat mnogo pazientite da ne e sa gormoto posle dano da ne d taka v bG vs e Bisnes i pari dalaveri Tova d bg
8
2
 
4
 
! Отговори
от 5 преди 8 години
Ф.С.В Това няма как да стане, тъй като в едно такова констатиране, експлантиране и имплатиране участват минимум 50 човека. Само за установяване на мозъчна смърт участват дузина доктори. Начина, за който ти твърдиш не става по официалния ред. Там просто изчезват хора.
7
2
 
3
 
! Отговори
Anonymous преди 8 години
Ф.С.В., по тази логика може да е заради бъбреците - ресипиентите са по-близо... Конспираривните теории сигурно са яко нещо, *** опитай да помислиш малко може да ти хареса...
6
6
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
До 5 - Ами ако детето им е умишлено приспано защото е идеален донор за някой богаташко ? замислял ли си се над този казус ??
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1, трансплантация на бял дроб не се прави у нас. Да го изхвърлят ли, вместо да спасят човек? До 2, за близките е достатъчна утехата, че част от детето им продължава да живее в някой друг. Говоря от опит, защото аз самия съм трансплантиран!
4
3
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Защо медиите не проверят колко органи са пристигнали от Евротрансплант в БГ ? --май е само един ,,,,,,, а колко ние сме дали ?? много ми намирисва на корупция ,,,,
3
4
 
5
 
! Отговори
Anonimous преди 8 години
@Ф.С.Б. Ами налага се да даваме, както и те дават. Не става все на аванта.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива услуги трябва да се заплащат на роднините или най-малкото доживот да са освободени от здравни осигуровки и да имат безплатно лечение. Какво е това благодаря, че дарихте органите на роднината си, чао и всичко хубаво?
1
4
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Пак изнасяме органи в чужбина -пак бедните подаряват "резервни" части на богаташите - КОГА някой БОГАТ ще се съгласи да дари органи на близък човек -подписвайки се над неговата дарителска смърт ? В БГ донорството е непрозрачно както всичко в самата БГ - банки съдилища лекари банкери прокурори полицаи митничари министри президенти кметове- всичко е една банда - крадящи пари и ограбващи дори органите на бедняците !! това е БГ - Емигранти - не се връщайте тук - нищо хубаво не ви чака!