Гърция в шок, холандски турист със симптоми на холера

Към остров Кос е заминал специализиран екип
2 окт 2015 11:51,
13
Гърция в шок, холандски турист със симптоми на холера
Снимка: Gettyimages

70-годишен холандски турист е приет в болница в Гърция в критично състояние и със симптоми на холера. 
 
Мъжът бил на почивка на остров Кос, когато получил симптоми на гастроентерит. Състоянието му обаче бързо се влошило, съобщава Нова тв.
 
Мъжът е приет в болницата на острова тази нощ, но веднага е транспортиран към лечебно заведение в Атина, където му се правят изследвания. 
 
Предположенията, които се обсъждат в публичното пространство относно евентуалната зараза са много. Една от версиите е, че е възможно бежанците, които са окупирали острова, да са внесли заразата. Другата е, че самият холандец се е заразил извън Европа, тъй като е пътувал.
 
Към момента за остров Кос спешно е заминал специализиран екип, който да проучи и направи съответните изследвания на водата и причините, които могат да предизвикат епидемия. 

Холерата е тежко инфекциозно заболяване, предизвикано от бактерията Vibrio cholerae.

Характеризира се с интоксикация, поражение на тънкото черво, гастроинтестинални прояви, дехидратация, тежко протичане и висока смъртност. Болестта може да се предаде с водата, хранителните продукти или замърсените ръце.

В най-тежките си форми холерата е една от смъртоносните известни болести, като е възможно заразен пациент да умре в рамките на три часа, ако не е подложен на лечение.

В наши дни болестта е практически унищожена в Европа и Северна Америка, благодарение на пречистването и хлорирането на питейната вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка дяволия рано или късно се плаща! Ако поспрете фериботите може и да се справите с болестта .Хайде стига,няма опрощаване на дълга!
8
0
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Този път не си много прав! По-бързо и лесно става със заразена храна, вода или битов контакт - стига и едно здрасти, и едва тогава му е ред на секса.А за екзотиката, не бой се! Тепърва ще имаме възможността да я усетим целокупно.За една седмица в Африка ще те скъсат от инжекции и ваксини, че и сертификати ще ти наиздадат, но проблемът е в обратна посока. И то на летището. Не ми се и мисли за разните лагери и сухопътни граници. Защото както обикновено контролът у нас е нечие чуждо задължение.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шокираща новина, а "шокирането" на аудиторията е основен прийом на българските медии, не на гръцките!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой знае от коя джунгла е дошла тъпата бактерия... кой знае и дали не е ч*ал някоя от придошлите с прилива маймуни.
5
0
 
27
 
! Отговори
от №6 преди 8 години
Пиша го абсолютно достоверно, баща ми беше епидемиолог, аз работих известно време на централата, следеше се всичко стриктно, за международните шофьори се обаждах по селата като се приберат, да ги следят здравните служби в карантинния срок.От него знам, светла му памет, че бяхме от малкото чисти страни, защото сме с малко население и много добре работеща здравна система. Един път изолираха холера на една чешма, където турските коли спираха и чешмата се затвори на момента. БЕЗ КОМЕНТАР
4
0
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
А на управниците на всички държави това изобщо не им минава през ума, че започва и великото пренасяне на болести. Ниска култура, и на здравните им министри.При социализма в България се имунизираха всички, които заминават за рискови страни и се следяха влизащите. Ние бяхме чисти 100% от чума, холера и тн смъртоносни болести
3
19
 
1
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Така е...Като си мислят че с 80_се милярда евро заем са влезли в рая.
2
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега с тея пришълци и отказа на много хора да се ваксинират, ще ни докарат много болести,за които сме забравили.
1
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какъв е цветът на кожата?