Хората, които живеят сами, са с по-здравословно тегло

Необвързаните са по-слаби и загрижени за външния си вид
31 дек 2015 08:34,
10
Хората, които живеят сами, са с по-здравословно тегло
Снимка: Reuters, архив

Необвързаните, без значение от пола им, са физически по-здрави, когато става дума за индекс телесна маса, съобщават изследователи. Без значение дали сме разведени или никога не сме сключвали брак, когато живеем сами, телесното тегло е по-ниско.

Специалистите поясняват, че хората, които живеят заедно, независимо дали са женени или не, имат по-висок индекс телесна маса, което се свързва с повишен риск от развитие на диабет, сърдечни заболявания, някои видове рак и в крайна сметка по-ранно достигане до летален изход.

 
Социологът Джей Тиичмън от Западния университет във Вашингтон, САЩ, използва данни от 20-годишно национално проучване, обект на което е здравословното състояние на младежите. Неговото начало е от 1979 г. и участие взимат повече от 3 000 души, на които е изследвано телесното тегло, семейното положение и т. нар. „преход“ в отношенията – разделите.
 
Индексът телесна маса е проследен от юношеска до средна възраст – до около 39 - 42 години. Установява се намаляване на теглото в случаите след развод, за което се смята, че се дължи на преживения стрес. Според Тиичмън двойките, които живеят заедно, имат по-висок индекс телесна маса, защото са по-склонни да споделят храната и да готвят заедно.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: брактеглосъжителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Mad преди 8 години
вярно е
6
0
 
3
 
! Отговори
Развеселена преди 8 години
Женените мъже живеят по-дълго, но имат по голямо желание да умрат!
5
9
 
5
 
! Отговори
------------------ преди 8 години
Лузърите винаги си намират оправдания:- затова, че толкова мразят себе си, че пушат като комини и убиват клетките си- затова, че са толкова безволеви, че предпочитат да надебелеят и после да отслабнат само и само да се продадат на някоя, че да станат младоженци за пример- затова, че поведението им е всичко друго, но не й ИСТИНАТА. Лузърите са пиявиците на света. Мразя лузъри.Толкова са добри, че се опитват да ти набичат, че ти си лузър. Познават се по това, че цял живот ЛИЖАТ.И мъже и жени!
4
11
 
6
 
! Отговори
---------------- преди 8 години
Лузър - описание на човек, който може да живее сам, може да живее и във връзка, често самовлюбен в себе си дотолкова, че въобще не го еня какво слага в тялото си, за да го храни и се превръща в ленив мързелив отвратителен търтей, който намира смисъл в живота си само ако яде, пие,пуши, е?е, независимо от това дали го прави сам или като член на семейство, в което той, лузърът, бива мъкнат като торба с цялата си безотговорност, защото така му е удобно. Лузърите ВИНАГИ си намират оправдания!
3
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егоист - описание на самотен , самовлюбен човек. Естественно, че държи на своят вид и здраве, а не на семейството което няма, защото е - Егоист.
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От маане на че*ии. Топят калории.
1
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости