Упражнение за здрави и стегнати ръце

Как ефективно да тонизираме ръцете?
5 мар 2016 11:40,
3
Упражнение за здрави и стегнати ръце
Reuters, архив

Упражненията с пудовки комбинират силови тренировки с кардио за ефективно изгаряне на калории. За 20 минути тренировки с пудовки се изгарят около 400 калории. Тези упражнения са полезни за облекчаване на болката в областта на врата, раменете и гърба.  

Предлагаме упражнение, което се изпълнява с помощта на пудовки, и е отлично не само за изгаряне на калории, но и за тонизиране на ръцете. Упражнението натоварва също така и мускулите в областта на трицепсите, бицепсите, гърдите и раменете, като по този начин тонизира горната част на тялото. То е отличен начин за укрепване на ядрото на тялото и изграждане на силни рамене. 

Макар първоначално да бъде болезнено за ръцете, те определено се тонизират и мускулите в тях се изграждат. 

Стъпки за изпълнение на упражнението:

Ляга се по гръб, като с дясната ръка се държи пудовка. Лявата ръка се поставя отстрани на тялото.

Лявото коляно се сгъва и се преминава към седяща позиция. Едновременно с това се повдига пудовката с дясната ръка така, че ръката да сочи към тавана.

Повдигаме се от пода с помощта на лявата ръка, за да се изправи торсът. Можем да се подкрепяме като поставим левия лакът на земята.

След това гърбът бавно се понижава и се връщаме в начална позиция.

Препоръчително е да се направят около шест – осем повторения на това упражнение, докато държим пудовката в дясната ръка, след което да я прехвърлим в лявата и направим още толкова повторения.

Важно е да се знае, че упражнението не бива да се изпълнява, в случай на синдром на карпалния тунел или някакъв вид травма в областта на китката.

Повече полезна информация може да научите в рубриката „Фитнес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ръцекалориивратгръб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kirka,lopata,motika 12 nomer za zdravi silni ruce.preporuchvam na silnite da se nauchat da se kateryat na vuje,zashtoto ako se napulni s bejanci da mojete da se katerite po planinite.
1
3
 
15
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 8 години
Малей много внимавайте с фитнес манячките! Веднъж реших на една да и покажа на една такава какъв звяр е дядо Мъди отивам в тях а та кат ме просна на съмнително огромна спалня за нейния нисък размер и 2 часа кардио от което Минко ще хвърли топа до 20мин. Вместо да се кефи на оргазмите тааа само се гледаше в огледалото( цяла стена гардероб) ,на къде и да я завъртя таа пак се извърне да си се гледа ... аз я треса тя се стяга да не се тресе малейййййй и пак се гледа! Видите ли такова бегайте !