Сузи Макри: Биологичното лечение помогна на много пациенти

За лечение пари не трябва да се пестят
14 апр 2016 16:29, Миглена Иванова
1
Сузи Макри: Биологичното лечение помогна на много пациенти
Сузи Макри. Снимка: Личен архив

Съвременното биологично лечение помогна на много пациенти и осигури алтернативна и ефективна терапия за пациентите, които не реагират на традиционната терапия. Това коментира в интервю за Puls.bg Сузи Макри, член на Кипърската лига за борба с ревматизма, председател на AGORA – платформа на пациентски организации на пациенти с ревматологични заболявания за Южна Европа, и председател на Европейската мрежа на асоциациите за фибромиалгия.

Основно предизвикателство пред съвременното лечение на ревматологичните заболявания е цената му, посочва Макри. "Затова и правителствата в някои държави ограничават достъпа до това лечение, за да спестят пари. Оттам произтичат и другите бариери за пациентите, като те са различни в различните държави", коментира тя.

Тя подчертава, че лечението трябва да бъде индивидуално, според нуждите на пациентите, и не трябва да се определя от разходите. "Всеки пациент има уникални нужди и лечението трябва да отговаря на тези индивидуални нужди. За съжаление, Европа преминава през тежка икономическа ситуация и е неизбежно правителствата да се опитват да съкращават разходи", посочва Сузи Макри.

Не можем да пренебрегнем факта, че биоподобните лекарства могат да бъдат алтернатива на биологичното лечение. Тази практика се прилага в няколко европейски държави, допълва тя. Според нея обаче това не предлага решение на проблема, защото има объркване по отношение на разликите между лечението с биологични и с биоподобни медикаменти.

Каква е разликата между биологични и биоподобни лекарства и какви са другите съвременни тенденции в лечението на ревматологични заболявания – четете в интервюто на Сузи Макри за Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари