Акро йога може да засили имунитета

Подобрява и концентрацията
27 апр 2016 12:14,
3
Акро йога може да засили имунитета
Източник: Reuters, архив

Акробатиката е изкуство, което изисква баланс, гъвкавост, ловкост и координация. Тя се свързва с елементи на гимнастиката, балета, а наскоро и с йога. Позната още като Акро йога, това изкуство съчетава практиките, характерни за акробатиката, и йога. Така упражнява различна форма на активност, която е не само атлетична, но и артистична.

Йога сама по себе си носи множество ползи за здравето на организма – физически, психически и духовно. Акро йогата включва и акробатиката, която изисква и изгражда дисциплина и концентрация, а заедно с атлетизъм.

Практикуването на Акро йога може да "оформи" личността цялостно, като подобри състоянието във всички споменати аспекти. Подобрява се още самочувствието, способността да се доверяваме, ставаме и по-добри. Помага също така и да загубим излишното тегло. Ето в какво най-общо се състоят ползите от практикуването на йога...

Акро йога подобрява концентрацията, а това е от полза за успокояване на ума от тревогите. Освобождава се и стресът, което води до по-спокоен живот.

Повече за ползите от акро йога четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, аз практикувам не чак толкова акробатична йога, обаче в началото пак си беше трудно, но пък е много приятно след като излезеш от тренировка, чувстваш се много спокоен и зареден с положителна енергия.
2
2
 
5
 
! Отговори
търтей преди 7 години
аз ако се разчекна така ...имунитета ще ми е най-малкоя проблем :Д
1
4
 
2
 
! Отговори
! преди 7 години
Може и да може, ама не е сигурно, затова залагайте на гроздова ракия.