Бедните живеели по-кратко... Заради евтиното месо

Консумацията на евтино червено месо краде 30 г. от живота
30 апр 2016 15:15,
53
Бедните живеели по-кратко... Заради евтиното месо
Снимка: Архив Bulphoto

Консумацията на евтино червено месо, обработено и наблъскано с различни хранителни добавки, има пряко влияние върху продължителността на живота, откриха учени от шотландския град Глазгоу, съобщава британският вестник The Independent, цитиран от "Фокус".

Шотландските социолози отдавна забелязали, че в Глазгоу заможните граждани живеят средно до 80 години, а продължителността на живота на бедните не надвишава 54. Досега конкретната причина за това явление не беше известна, но скорошно изследване на учени от Института за ракови изследвания към Университета в Глазгоу вдигна завесата над тази тайна.

Оказва се, че основната причина за това е, че бедните не могат да си позволят да купуват качествена храна. Евтиното, особено преработеното месо вреди на здравето на хората с по-малки материални възможности.

Изследването показва, че много хранителни добавки, използвани от производителите на евтини месни продукти, значително улесняват усвояемостта на фосфатите (вместо 60%, те биват усвоени на 100%), което прави продукта още по-вреден за здравето. Вредата от фосфатите се крие във факта, че те унищожават теломерите – крайните участъци на хромозомите, които осигуряват защита на организма от сърдечно-съдови заболявания, рак и болестта на Алцхаймер.

Според учените, за да се намали разрушителното въздействие на евтиното преработено месо върху тялото, в диетата трябва да бъдат включени достатъчно количество плодове и зеленчуци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33 средната продължителност на живота в русия е с 6 години по ниска от тази в България
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пасането на трева вегитарянството е вредно а месото е вкусно
31
0
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Отлеждам само пилета,за да ям поне един местен проукт без ваксини,е-та,хормони и други консерванти и разтвори за увеаване телото на месото и подобряване на търговския му вид.Вкусовите качества на домашно отглежданите животни няма нищо общо с тия нагушени с "научни" добавки за интензивно животновъдство.
30
0
 
0
 
! Отговори
dp преди 7 години
Ми колкото повече се размножават двуногите толкова по-малко храна (еле пък свястна) ще има за всички, това е положението.Тук гледам пак са наскачали разните активисти против ГМО и други неща дето не знаят нищоза тях, прочетете статията - вредата е не от месото а от разните добавки/консерванти.Не е трудно да бъдат избегнати засега, просто не трябева да се купува преработено месо.Непреработеното най-много да те понаблъска с антибиотици което не е чак такава страхотия,ако и да е пак гадост.
29
0
 
0
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Месото като цяло не е полезно в количествата , в които го ядем .Всеки който го интересува може да намери данни колко се е увеличило потреблението му , като цяло хората ядем в излишък , произвежда се в излишък ---- трупаме килограми -после искаме да ги свалим и според рекламите няма нужда да спираме да ядем
28
2
 
3
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
Капиталистическите с--ини тровят обикновените хората, само и само да си продадат стоката.
27
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сте прави, че има вредни храни . Трябва обаче да се знае , че населението на земята е седем милиарда и няма как да се изхрани с естествено земеделие . Просто не е възможно и затова ще има т.н. ГМО земеделие и животновъдство . Това обаче не е за бедните хора , а за 90 % от населението .
26
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Консумацията на евтино червено месо краде 30 г. от живота"===О, даже 150! ПростотиЙ!
25
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедните да го духат казвам аз.Бедни са щото са глупави.А на мен не ми пука за ***.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще се минава на депутатска диета.Ще се храним с депутати.Ще вечерям с теб бейби-и. Муха-аха
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то отдавна се забеляза - България е най-бедна в ЕС, България има най-ниска средна продължителност на живота в ЕС. Съвпадение? Тц. Да сте беден е вредно за вашето здраве.
22
5
 
2
 
! Отговори
Pin преди 7 години
Ако добавите и факта, че тези дето умират на 54г. са алкохолици (мезещи с червено некачествено месо) и всичко си идва на мястото!
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука имайте предвид, че под богати не се разбира тези, които имат повече пари от бедните. Богатите хора в истинския смисъл на думата си имат собствени ферми, където отглеждат храната си :). Всичко останало е за простолюдието.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
постепенно бедните ще бъдат напълно изключени от достъпа до природна храна,посто няма да могат да си я позволят,а след време и ще им забранят да си я произвеждат,просто като вкарат гмо,ще почнат да съдят всеки обикновен производител,че им краде патентования продукт,ще го фалират и вземат земята,както е в америка
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гмо , е-та и всичко що е произведено от човека е вредно за здравето,но полезно за икономиката,защото пенсионери няма да има ,само работещи роби,защо щатите толкоз искат да вкарат гмо-то,не е редно европейците да се тровят само с е-та,ми ако станат вегани , етооо там вече ги довършват с гмо
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко крадът консервантите, оцветителите, стабилизаторите, подсладителите и солта? Колко крадат пестицидите и нитратите? Също хормоните и антибиотиците в "скъпото" месо?
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 50 НА КЕБАПЧЕТА И КЮФТЕТА Е.ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПРЕД 80 И ЖИВОТ НА ТРЕВИЧКИ И БИЛКИ.А КАТО СЛОЖИМЕ НА КАНТАРА И РАКИЙКАТА С ШОПСКАТА СИ ЗАСЛУЖАВА УМИРАНЕТО.МЕЖДУВПРОЧЕМ ДЕДО СИ ИЗКАРА ДО 80 СЪС СЪЩАТА ДИЕТА НА 50-ГОДИШНИТЕ.
16
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОБРО УТРО ШОТЛАНДЕТАТА! ТОВА И БАБА МИ ГО ЗНАЕ ЗАТОВА НИКОГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЕ Е ЯЛА МЕСО НАБЛЪСКАНО С НАЙ РАЗЛИЧНА ХИМИЯ. ВИНАГИ Е ЯЛА ПРЕСНО МЕСЦЕ ОТ ЗАКЛАНО ДОМАШНО ПРАСЕНЦЕ. ЗАТОВА ДОЖИВЯ ДО 95 ГОДИНИ. АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ НЕЙНАТА ТРАДИЦИЯ. АВИЕ ТРИПОЛОВИТЕ И НОВИТЕ ЕВРО.ЕЙЦИ ЯЖТЕ ЧЕРВЕНАТА ХИМИЯ.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Библията пишеше, че единия бил на 800 години, другия на 700, библията даже и за роман не минава моля ви не я ползвайте с научни цели. А разликата между средна продължителност на живота и life expectancy е огромна, веган е прав.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре,че у нас няма такова изследване.*** които ядем всеки ден ще ни довършат по-бързо от миграцията на запад.