С храненето можем да изчистим организма си

Кои са полезните храни? Вижте към какво да се насочите
5 май 2016 14:22,
7
С храненето можем да изчистим организма си
Източник: Reuters, архив

Пролетта е най-подходящото време за детокс на организма. Тя "носи" със себе си зеленчуци, с богато съдържание на витамини и минерали, които значително спомагат този процес. Природата знае най-добре.

Храните, които са полезни за пречистване на организма, обикновено са лесни за усвояване, с високо съдържание на вода и фибри. Те са богати на антиоксиданти, имат противовъзпалителни свойства и подпомагат елиминирането на токсините и също така са са алкална храна. Ето към какво да се насочим...

Лимоните са една такава храна. Те съдържат големи количества витамин C, който помага за преобразуването на токсините във водоразтворима форма. Така те лесно напускат организма.

Спанакът е с богато съдържание на антиоксиданти, които притежават противоракови и противовъзпалителни свойства. Той е и източник на полезните омега-3 мастни килисени.

Репички. Консумацията им стимулира кръвообращението, както и черния дроб и бъбреците, за да подпомогне детокса на организма. Репичките са полезни и за кожата, тъй като са с високо съдържание на сяра, силиций и витамин C. Те са и добър източник на фибри.

Кои още храни помагат за изчистването на организма четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Киро преди 7 години
До анонименЯвно много лимони са залоежали по складовете и трябва да им се намерят купувачи , та рекламка малко
2
2
 
3
 
! Отговори
Гражданин от Село преди 7 години
Бре, че аз да не съм козел че да паса! От целия този списък само за репичките и лимоните е вярно. Репички много много обичам, но лимоните ми са отвратителни. Освен това ако искате витамин С - Яжте люти чушки. В една чушка се съдържа витамин С колкото в няколко килограма лимони.
1
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ябълките са на първо място, защото имат пектин /ако не са отровни, разбира се/