Стресът - съвременното предизвикателство

Интервю на Puls.bg с д-р Мирко Багер
21 май 2016 10:18,
0
Стресът - съвременното предизвикателство

Д-р Мирко Бергер е специалист по обща медицина, анестезиолог и хомеопат с 30-годишна практика в Германия, холистичен терапевт. Допълнителни квалификации по психосоматична медицина и остеопатия. 

Защо сменихте работата си като анестезиолог с практиката на лекар хомеопат? 
 
Избрах хомеопатията, защото тя ми дава най-дълбокия и цялостен поглед към човека. Как лекува конвенционалната медицина? Като потиска симптомите. Но ако ви заболи глава и вземете обезболяващо, потискането на симптома не означава, че лекувате болестта. Традиционната медицина е фокусирана прекалено много върху болния орган и отказва да види как душата и тялото си взаимодействат. Докато в хомеопатията се разглежда целият човек, включително с неговото социално обкръжение. Освен това в хомеопатията разполагаме с инструменти, с които да повлияем динамиката на заболяването и неговия ход. 
 
Здравните каси в Германия покриват разходите за преглед и хомеопатията привлича все повече хора. Може би и защото ние обръщаме по-голямо внимание на пациента, питаме го за минали заболявания и душевни проблеми. Статистиката у нас в Германия сочи, че 58% от пациентите биха искали да се лекуват така. При мен идват хора с най-различни оплаквания - всякакви детски болести, болкови синдроми, температурни състояния, респираторни заболявания, но и автоимунни заболявания като Хашимото, улцерозен колит или Морбус Крон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари