Честно за мускулите – съвети как да изваем тялото

Важно е да бъдем дисциплинирани и постоянни
27 май 2016 14:14,
0
Честно за мускулите – съвети как да изваем тялото
Източник: Reuters, архив

Що се отнася до бодибилдинга, мнозина са уверени, че са необходими "тежки" тренировки и прием на добавки, за да се осигури натрупването на голямя мускулна маса, но това не е съвсем така. За жените на практика е невъзможно да изградят толкова големи мускули, колкото мъжете. За това се изискват адекватни нива на мъжкия хормон тестостерон, които жените нито ги притежават, нито имат естествения генетичен потенциал да развият големи мускули. 

За да се постигне добър ефект и да изваем тялото, трябва да тренираме със страст, да спазваме балансиран хранителен режим, да имаме поставена цел и да я следваме. Специалисти в областта на бодибилдинга дават съвети за това как най-ефективно да постигнем желаната фигура...
 
Препоръчително е тренировката да започне с предварителна загрявка от „по-леки“ активности като тичане, скачане, гимнастика, движения за врата, раменете. Целта е мускулите и ставите да се „смажат“, за да се предотврати риска от травми и навяхвания.
 
Интензивността на тренировките следва да бъде съобразена с възрастта, пола и активността. Тя не бива да е еднаква за всички.
 
Важно е също така напредъкът да става с постепенни стъпки. Не бива да се насилваме за по-голямо натоварване, отколкото усещаме, че можем да понесем.
 
Препоръчително е да има разнообразие в тренировката, за да се постигнат по-добри резултати от нея. Различните физически упражнения, различната им честота и интензитет могат да повишат интереса ни и да подобрят мотивацията.
 
Не бива да се забравя важността от поставянето на реалистични цели. Никоя физическа или емоционална промяна не би могла да се случи за ден или два. За целта са необходими дисциплина и постоянство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари