Какво да изберем: очила или контактни лещи?

Зависи по-скоро от недостатъците им
25 юли 2016 18:08, Eкип на Puls.bg
2
Какво да изберем: очила или контактни лещи?
Източник: Reuters

На пазара има най-разнообразни видове диоптрични очила и лещи. Въпросът обаче дали очила или лещи да си сложи даден човек, понякога е труден. И двата вида корекция си имат своите предимства и недостатъци.

 
Съвременният свят толкова е променен, че очилата вече не са нетипичен и смешен аксесоар, от който бихме се срамували. Като за начало чрез тях може да се коригира почти всяка форма на проблем със зрението, дължащ се на неправилно пречупване на лъчите - късогледство, далекогледство, астигматизъм, кривогледство и др. Друго много важно предимство е, че те са удобни, защото винаги, когато се усети някакъв проблем с очите, появи се главоболие или напрежение, те могат да се свалят. Това предимство е много важно, когато за първи път се коригира зрението и очите не са свикнали с корекцията. Не причиняват изсъхване на окото, нито увеличават риска за проникване на някоя инфекция.
 
В някои случаи очилата могат да предпазят очите от прах, пясък, насекоми. Друг много важен плюс е наличието на различни покрития. Антирефлексното например предпазва от отблясъците, от изкуствената светлина, предотвратява отражението на очите в самите стъкла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избираме очилата на Гугъл, с покемони и добавена виртуална реалност.