Откъде се взимат вагиналните гъбички?

И защо жените толкова често страдат от тях
11 авг 2016 22:20, Eкип на Puls.bg
10
 Откъде се взимат вагиналните гъбички?
Източник: Reuters
Гениталната кандидоза е гъбично заболяване, засягащо външните полови органи и влагалището у жените, но се среща и сред мъжете. Причинител са дрожди от род Candida. Инфекцията не е типично сексуално преносима, но може да съществува едновременно с други полово преносими заболявания.
 
В 90 % от случаите от влагалището се изолират дрожди на Candida albicans. 
 
Candida albicans е нормален обитател на лигавиците у човека, а при определни условия причинява заболяване. 
 
Кандидозният вулвовагинит е най-често срещаното заболяване на женската полова система. Значение за възникването му имат общото състояние на организма и интензивността на половия живот. Често инфекцията се дължи на заразяване от половия партньор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 7 години
Стрес, хормонален дисбаланс, неправилна диета (много въглехидрати).
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 e абсолютно прав/а. Има много начини да развиеш кандидоза - особено ако ядеш сладки неща на гладно - разрушава се нормалната киселинност на бактериалната флора в червата и оттам - влагалищни гъбички. Пиенето на антибиотици също е причина - дори на всяка опаковка го пише..... Ясно, че докторката, която сте посочили, си е платила за рекламата, но все пак да има някаква мярка и полезност на "статиите" ви.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста тенденциозно и повърхностно поднесена информация.А тия, дето от 16 години нямат партньор, мият се повече от редовно, как развиват тези гъбички? Напишете, че Кандида с лекота преминава през стената на дебелото черво и се развива във вагината. Някои въглехидратни храни създават идеална среда за тази напаст. Стреса е допълнителен фактор да отслаби имунната система и да има среда за инфекции.