На какво се дължат язвите по кожата

Влошеното кръвоснабдяване може да бъде причина
28 сеп 2016 22:10, Eкип на Puls.bg
1
На какво се дължат язвите по кожата
Източник: Reuters
Състоянието на кожата е в пряка зависимост от целия организъм. В това се крие и причината някои заболявания да се съпровождат и с кожни промени. Развитието на язвени промени по кожата се свързва често с влошеното по някаква причина кръвоснабдяване, поради което се нарушава трофиката на кожната повърхност. Но причината може да се корени и във въздействието на някои външни фактори на средата.
 
Синдромът на Рейно е свързан с пристъпни и симетрични спазми на периферните съдове, което първоначално води до избледняване на кожата, с последващо посиняване и зачервяване. Болката е характерен симптом, като най-често се съпровожда с оток на кожата, който при възстановяване на кръвния поток постепенно се преустановява.
 
При чести пристъпи се стига до промяна в трофиката на кожната повърхност и съответно поява на малки некрози, които наподобяват язвени образувания. Най-често се засяга кожата на пръстите на ръцете и краката, а в някои случаи ушите и носа.
 
Хроничната венозна недостатъчност е заболяване с продължителен и прогресиращ характер, която се характеризира с няколко фази на развитие.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дължи се на ходенето по гледачки, орисници, ясновидци, врачки и черни магии!