3 лесни начина да ограничим косопада през есента

Направете подновяване
30 сеп 2016 21:24,
2
 3 лесни начина да ограничим косопада през есента
Източник: Reuters
 
Астрономическата есен настъпи буквално преди дни и освен с падащите листа, този сезон вече ни напомня за себе си и с падащата... коса. 
 
След ултравиолетовите лъчи, солената морска вода и богатата на хлор вода в басейните, косата ни започва да се възстановява.
 
Есенният косопад обикновено трае между 4 и 6 седмици и трябва да знаем, че е напълно нормален процес. Независимо от това, е добре да вземем някои предпазни мерки, за да сме сигурни, че ще го ограничим до нормален сезонен косопад и няма да прерасне в по-сериозен проблем.
 
1. Подстригване
 
С цел да помогнем на косата ни да се справи с преходния период от горещи до относително ниски температури, е добре да посетим фризьора си и да подкъсим косата. Това ще и вдъхне сила и жизненост и ще ограничи косопада. 
 
2. Храната
 
Всички знаем, че косата се нуждае от подхранване и козметичните продукти никак не са достатъчни. Най-доброто, което можем да направим в това отношение е да осигурим достатъчно протеини, витамини и минерали на организма си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: есенкосопад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нула номер.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Витаслим бюти" спира косопада, но някои медици препоръчват да се пие комплексът от витамини "Мерц". И двата медикамента помагат.