Какво съсипва сърцето?

Няколко не толкова популярни причини
3 окт 2016 20:32,
2
Какво съсипва сърцето?
Източник: Reuters
За никого не е тайна, че нездравословният хранителен режим и липсата на физическа активност са вредни за сърцето. Има и някои други фактори обаче, които могат да бъдат рискови по отношение на сърдечното здраве и за които вероятно дори не подозираме. Кои са те?
 
Дентални проблеми
 
Изследователи установяват, че хората, които имат заболявания на венците, са по-склонни да развият сърдечно заболяване. Връзката не е напълно ясна, но според някои експерти бактериите от устната кухина може да навлязат в кръвообращението и да доведат до възпаление в кръвоносните съдове и съответно развитие на сърдечносъдови проблеми.
 
Работата на смени
 
Работата през нощта или на нередовни смени повишава риска от сърдечен удар, се посочва в данни на проучване, проведено от изследователи от Западния канадски университет. Те поясняват, че работата на смени има неблагоприятно въздействие върху циркадните ритми в организма, което в крайна сметка се отразява и на сърдечното здраве. 
 
Ако нямаме възможност да спим по едно и също време всеки ден, е важно да вземем мерки и да ограничим другите рискови фактори относно сърдечното здраве, включително храненето и физическата активност. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: сърцездраве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсата и недостатъчно високо ниво на Витамин Д - също!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все проблеми на бедните. Да го дyxaт бедните.