Седиш неправилно – развиваш шипове

Стремглаво се увеличава броят на засегнатите от артроза
18 окт 2016 22:10, Eкип на Puls.bg
4
Седиш неправилно – развиваш шипове
Източник: Reuters
Броят на младите хора, които биват засегнати от артроза, се увеличава в глобален мащаб. Според изследователи неправилната позиция на тялото е основната причина, която допринася за ранното развитие на заболяването в по-ранна възраст. 
 
Специалистите твърдят, че този въпрос е от важно значение, тъй като проблемите, причинени от неправилната позиция на тялото, не биха могли да се повлияят с помощта нито на терапия, нито на упражнения. 
 
Правилната позиция не означава просто да седим изправени. Тя се отнася до привеждането на гръбнака в съответствие с всички прилежащи структури. Когато позицията е неправилна, това условие е нарушено, а резултатът може да бъде влошаване състоянието на гърба и врата. 
 
По този начин се нарушава и линията на основни кости и мускули, което впоследствие може да причини краткосрочна болка или дългосрочни структурни увреждания. 
 
Адекватната позиция на тялото означава подреждане в права линия на всички негови структури, докато седим, стоим и лежим. Ако не успеем да коригираме позицията на тялото си, това може да има значителни неблагоприятни последици върху скелетната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обонго преди среща с ***.кин
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката Обонго е в нормалната си поза през последните 8г, когато има среща с шефовете си.
1
0
 
1
 
! Отговори
Хо преди 7 години
Пише се въгарци бе тюлен!!