Личните лекари искат санкции за отказващите ваксини

Търговете пък да се правят една година преди доставката
14 ное 2016 14:14, Анисия Иванова
22
Личните лекари искат санкции за отказващите ваксини
Архив: Булфото

Личните лекари са поискали мерки за повишаване на ваксинационния обхват по задължителния имунизационен календар.

Те предлагат да се въведат по-сериозен контрол и санкции за отказващите да се имунизират, с изключение на тези, за които има противопоказания. Това се посочва в съобщение, изпратено от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

Те предлагат още търговете за ваксините от задължителния имунизационен календар за страната да се правят 1 година преди момента на доставката. Около тази препоръка са се обединили участниците в конференция, посветена на ваксинопрофилактиката, организирана от сдружението.

От сдружението настояват да се подобри начинът на отчитане и да се оптимизира събирането на данни от ваксинопрофилактиката.

Според лекарите е необходимо да се подобрят и политиките по отношение на препоръчителните ваксини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
9
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Анонимен(20)Как бе, ветереинар, пациентът да няма думата, това да не е кон или кокошка?То затова в Бг има толкова лекарски "грешки" , понеже недоучили лекари си решават сами.Истинки лекар обяснява и дава избор, другите са ветеринари.
19
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хъИма стандарти, не ги решавате Вие нещата, защото личният Ви лекар е учил за лекар, а Вие сте учила за продавачка в лафка. Той решава. Вие нямате думата.
18
1
 
7
 
! Отговори
хъ преди 7 години
За какви точно ваксини иде реч тук, не става ясно.Личните лекари да почнат да дават касови бележки за платената потребителска таксаНе знам как се отчитат и кой ги контролираТо и касов апарат не съм виждала в кабинетаАко имам проблем, почва да се усуква, че нямало направления, че не било спешно и да съм почнела да правя гаргара с лимонов сок.Ама пък ми даде направление за мамография, която аз не желая. Ми няма да отида пък.Иначе е мила и любезна жена
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да никой от вас не е родител, защото не искам да ставам свидетел как, заради *** като вас, се връщаме в средновековието и мрем като мухи от болести, за които има ваксини.
16
1
 
20
 
! Отговори
nemo преди 7 години
Това ми прзву4а като " който неиска да го убият ще бъде пребит".
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личните лекари са готови и майките да си продадат за пари. Няма наяждане . Първо парите после Хипократовата клетва. ГГЗ . Срам от Бог нямате ли.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак некадърни писачи на статии - ами то санкции за непоставянето на задължителни ваксини отдавна са въведени по закона. Какви санкции искат лекарите? Абе толкова ли ви липсват материали за писане?
13
0
 
20
 
! Отговори
терминал2 преди 7 години
нещо много се почна като преди 10-и - всеки налага глоби, санкции... Вече е опряло до кокал - ще се бяга!
12
0
 
23
 
! Отговори
хеналапахтесее преди 7 години
не наядохте се!
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глоби за лекарите, които не въведат електронно запазване на часове до края на следващата година. Глоба за лекари, които не минават успяват да преминават периодичен курс за начална компютърна грамотност. Отнемане на лиценза на лекари, които имат споразумения за получаване на средства от търговците на лекарства. После ако искат, може да почнат да ни глобяват и за ваксини.
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се знае Москов какви ваксини накупи хората се плашат.Но Москов никой не го санкционира.
9
8
 
38
 
! Отговори
niki преди 7 години
Не е нормално да искат санкция за отказващите ваксини - КАК ЩЕ МЕ ЗАДЪЛЖИ ДА МЕ ЗАРАЗЯВА С НЕЩО, КОЕТО И ТОЙ НЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ ГО ИМА КАТО ВИРУС / ИЛИ ЗНАЯТ С КАКВО ЩЕ НИ ЗАРАЗЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО - МАСОВО / . Но зная, че личните лекари ползват мноооого облаги от тези, които предлагат лекарствата на някои фирми!!!!!!!
8
21
 
13
 
! Отговори
До номер 6 преди 7 години
Явно нямате деца, защото ако имахте, щях да знаете, че задължителния имунизационен календар се отнася най-вече за деца от 0 до 6 и ако имат късмет, ще имат и здравомислещи родители, които да ги ваксинират.Пък това, че вие не сте се виждали с личната ли лекарка от 15 години, няма нищо общо с темата. Да не говорим, че можете да го смените с някой, който ви харесва и обслужва според нуждите ви. Тия пари дето ги давате 20 години за "здраве" отиват във вашата лична дупка на нехайство :D
7
2
 
28
 
! Отговори
112 преди 7 години
Всички ваксини да бъдат поставени е меките задни части на москов и всичките джипинца и севдо лекарчета
6
1
 
26
 
! Отговори
... преди 7 години
Добре де с моя личен лекар не съм се виждал от 2001 г. Понеже тогава го търсих за едно направление за физио-терапия и той тогава в общи линии ми обясни, че това нямало как да стане и от тогава ни той мене ни аз него съм го търсил! Ха сега ми кажете как моя личн лекар ше ме намери да ми каже за дадена ваксина и как аз ше му повярвам, че баш тая ваксина ми трябва на мене!!?? Пък после да ми се обясни де отиват тия пари дето вече 20 години ми се вземат от заплатата за "здраве"!?
5
2
 
18
 
! Отговори
a преди 7 години
,Изтрели в тъмното, е един няколкото документални филма за ваксините. Някои са забранени. Не е само бизнес, но е стратегия!На страдащия ти кажи, че всичко е наред го излъжи. Jokerflow - времена на война
4
5
 
28
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 7 години
с изключения на няколко настинки не съм боледувал над 10 години - за какво ми е да ме дупчат без да имам нужда? за да върви търговията с ваксини?
3
0
 
36
 
! Отговори
bub преди 7 години
Аз пък искам санкции за крадливи и некадърни лични лекари, за лекарски грешки и за абсолютно всяка несправедливост спрямо болните. Искам, ама нъцки...нали
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не щем ваксинис изтекъл срок внесни от съмителни доставчици и нещ съмнителни лекари да ни съветват.
1
2
 
45
 
! Отговори
рт преди 7 години
Личните лекари да спрат да крадат касата! Всички джипита станаха богаташчета, перка няколко фалшиви абулаторни.. и хайдеее на море, ..после пакк ехаа и щерката иска кола,... после аа дружките ще ходят на халкидики на почивка... баммм малко парички и ниее таам.. така се прави, който не вярва да пита, аз го знам от 1 лице ед. ч.! А дрогата Москов, отпечатъци иска,:))))) да ви вземат отпечатъците на всички, ама у меверето.. нещастници, умориха народа!