Ще изследват микроскопски изображения във виртуална реалност

Чрез нов софтуер
16 ное 2016 14:30,
0
Ще изследват микроскопски изображения във виртуална реалност
Източник: Reuters, архив

Учени създадоха нов софтуер, който позволява на изследователите да проучат микроскопски изображения във виртуална реалност. 

Интересното при InViewR е, че потребителят може да се движи през и манипулира 3D и 4D изображения с ръцете си. 
 
Учените могат да измерват вътрешните структури на човешкото тяло, за да разберат по-добре това как различните органи работят и взаимодействат помежду си.
 
Виртуалната среда VR е създадена с помощта на данни от най-съвременните научни изображения. Този инструмент ще бъде от полза за научни изследвания в областта на онкологията и невронауката. 
 
Изначално, електронните микроскопи помагат за получаването на образ на раковите клетки. Според експерти, това не е само ценна помощ в медицината, но също така и практическа база за профилактика на раковите заболявания. 
 
Невронауката от своя страна, представлява научният поглед върху нервната система. Разглеждана като дял от биологията и наричана невробиология, днес невронауката е всеобхватна наука, тясно използвана в различни области като химия, инженерство, компютърну науки, психология и др. 
 
Обикновено невробиологията е тясно свързана с генетиката, физиологията и биохимията, като една от основните й задачи е да изучи тясно как действа централната нервна система при различните организми. Нервонауката изучава различните аспекти на нервната система – молекулярни, клетъчни, свързани с развитието, функционални, структурни, еволюционни и медицински.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари