Страховете, които помрачават сексуалния живот на жените

От какво се боят най-много?
20 дек 2016 22:01,
5
Страховете, които помрачават сексуалния живот на жените
Източник: Reuters, архив

Сексът не е просто приятен начин за забавление, той е и полезен за здравето по различни начини – облекчава стреса, подсилва имунитета и може би удължава продължителността на живота. За жалост, мнозина приемат секса като източник на вина или на тревожност. Специалисти провеждат проучване сред близо 2000 американци и европейци, които съобщават своите най-съкровени страхове, свързани със секса. 

Ето и някои от най-големите притеснения на жените...

Партньорът няма да иска да носи презерватив

Вярно е, че сексът без презерватив носи различно и по-добро усещане, но въпреки това е по-важно да се използва презерватив, за да се избегне полово предавана инфекция и нежелана бременност. 

В случая е важно жената да не отстъпва и да не оставя мъжът без никакъв друг избор и да носи презерватив в себе си за всеки случай. 

Партньорът има полово преносима инфекция

Макар да е малко притеснително за някои, специалисти съветват да поговорим за това с партньора. Не всеки би бил честен по този въпрос или дори може да не знае, че е носител, имайки предвид, че може да няма изразени симптоми. Затова е много важно да се използва презерватив.

Презервативът ще се скъса и ще доведе до нежелана бременност

Има много малка вероятност това да се случи и подобна мисъл не бива да бъде пречка пред насладата по време на секс. Просто следва да отделим момент внимание, за да се уверим, че презервативът е поставен правилно. Можем да използваме и лубрикант, тъй като липсата му може да доведе до скъсване. 

Не бива да се забравя и правилното сваляне на презерватива, при което спермата остава в него. Препоръчително е това да се случи непосредствено след края.

Още информация може да намерите в рубриката „Секс и здраве“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
34
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Пешо*и на сички, дето не падат ако ги удара с каскета. аЦки смели стават всички на задната седалка на седем литрово амг
2
0
 
34
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Има ли пари и дашен ли е - това е основния страх в интимния живот на младите дами. И на некои не толко млади.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При рисковете, описани по-горе, дамата направо си заслужава един мол след случката.