Липса на оргазъм – на какво може да се дължи?

3 възможни причини
8 яну 2017 23:00,
27
Липса на оргазъм – на какво може да се дължи?
Източник: Reuters, архив

Невъзможността да се достигне до оргазъм може да бъде не просто неудовлетворителна, но и травматизираща. 

Според данни на Института Кинси в САЩ около 20 – 30% от жените не достигат до върховния момент всеки път, когато правят секс. За сравнение, 5% от мъжете имат същия проблем. 

Мъжете и жените, които респективно не могат да поддържат ерекция или да достигнат до оргазъм, се смята, че са засегнати от някакъв вид сексуална дисфункция. Невъзможността от достигане на оргазъм може да се дължи на различни проблеми – както физически, така и психиически. 

Ето кои са някои от тях...

Депресия

Депресивните състояния се отразяват не само на настроението, но и на желанието за секс. По време на проучване, публикувано в American Family Physician, се установява, че 70% от възрастните, които страдат от депресия и не се лекуват, са засегнати и от проблеми с либидото. 

Причината е, че сексуалното желание преди всичко започва в мозъка, а за половите органи от значение са химическите вещества в него. С тяхна помощ се променя кръвообращението и се повишава либидото. Депресията нарушава тези вещества, като по този начин затруднява сексуалната активност.

Хронична болка

Повече от 75 млн души по света живеят с постоянна или изтощителна болка, която често пъти може да доведе до понижено желание за секс. За засегнатите е трудно да изпитат удоволствие по време на секс, тъй като чувстват дискомфорт през цялото време. 

Когато не харесваме тялото си...

Ако се чувстваме добре в кожата си, сме склонни в по-голяма степен да се чувстваме по-добре и психически. Връзката между тялото и ума е от основно значение за сексуалното удоволствие. Когато не се чувстваме добре в своето тяло или не го харесваме, е значително по-трудно и да се насладим на секса, както и да достигнем до оргазъм.

Повече информация може да намерите в рубриката „Секс и здраве“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
ha преди 7 години
horata umi.rat po ulicitedanteva me 3animava s glu.posti
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти още я Обичаш! Оргазма и не е причина да бягаш. Е.. И!? Стана ли ти по-хубаво, без нея?! Или липсата и раздира душата, ежедневно докато станеш абсолютен и пълен ***. Самонаказваш се! В безлюбовие, самота и празнота. Я си помисли, пак!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти една Жена и с гласи е възможно да я побъркаш. Както и Жената с поглед и глас. Всичко е мозък. И нагласа.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зависи от Жената. С Десет да се пердаши и с десете ще достигне до блаженство. При някои Жени не се получава въобще, при други с много труд от страна на мъжа се достига.
7
3
 
5
 
! Отговори
Костадин и Миладин преди 7 години
Няма фригидни жени! Има мързеливи мъже!
6
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Като гледам порно и ми става , че и оргазъм получавам - същото е и с жените , понякога само с приказки го получават , а друг път и един час да се лигавите няма резултат.
5
2
 
9
 
! Отговори
234 преди 7 години
Тъй тъй...размерът мъже мили няма значение...това са си митове във вашите глави. Има значение похода към жената и техниката...а за това малко си дават сметка и за това някакви видно шушляци въртят любовници :-)
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсата на оргазъм .... е или от некадърен или от неподходящ партньор. За целта, за да разберете дали е първото, проверете второто!
3
5
 
15
 
! Отговори
Младеж преди 7 години
Всъщност жената може да получи о,ргазъм от много работи.Може да получи като си е кръстосала краката и те гледа похотливо и леко се усмихва, значи свършва.
2
7
 
5
 
! Отговори
СОКОЛОВ преди 7 години
Брато! Не си оригинален в бъзиците относно Я стр еб а! Осъзнай се че падаш на много ниско ниво. Той може да те направи смешен направо
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това Италия ли е или Амстердам? ----Мъжа не се старае. Някои Жени са свъх чувствени, други безчувствени фригидни. "Когато не си ял торта никога, през целия си съзнателен живот, няма как да знеш какво е това и какъв вкус има". Когато не са изпитвали, това чувство онази част жени, не знаят що е то!?