Лечебните свойства на растението моринга

Моринга е важна е за здравето на сърцето и мозъка
20 фев 2017 09:40, Михаела Лазарова
1
Лечебните свойства на растението моринга
Снимка: freeimages

За него се говори рядко, но това е растение, което има редица здравословни ползи. Моринга – известно още като „дървото чудо“, на което всяка една част – от кората до корените има лечебни свойства, и в продължение на много години е използвано като лек за много заболявания.

Моринга ще намерите под формата на прах, етерично масло, листа за чай. Под формата на прах може да бъде добавяна към други билкови чайове или смутита. Вижте как може да подобрите здравословното си състояние с нея.

Богата е на витамини

Моринга изобилства от витамини. Чаша чай приготвена от нея ще ви достави добри количества витамини А, С и Е, а също и калций, калий, протеини и аминокиселини.

Бори се със свободните радикали

Моринга е богата на антиоксиданти, които успешно успяват да елиминират голяма част от свободните радикали, които причиняват оксидативен стрес, клетъчно увреждане и възпаление. Флавоноидите в растението, полифенолите, както и аскорбиновата киселина (витамин C), допринасят за подобряване на здравословното състояние.

Възпаленията в организма могат да доведат до появата на хронични заболявания като диабет, респираторни проблеми, сърдечносъдови заболявания, артрит и затлъстяване. Моринга спомага за намаляване на възпалението като потиска възпалителните процеси.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари