Зрението на бременните се променя

Вижте какви промени се случват
20 юни 2017 11:30, Eкип на Puls.bg
1
Зрението на бременните се променя
Reuters

Зрението е част от нещата, които търпят промени. Зрителните проблеми по време на бременността варират от сухота в очите до временно влошаване на зрителната острота. Когато не можете да прочетете написания текст и се налага да го отдалечите, за да го видите или не можете да прочетете съдържанието на опаковката на хранителния продукт, не бива да се тревожите, промени със зрителната острота настъпват често през бременността. 

През третия триместър е възможно да се появят и изменения в роговицата, свързани с нейната кривина и дебелина, както и с лещата на окото. Причината за това не е окончателно изяснена, но се смята, че повишените хормони през този период променят водното съдържание на тъканите. То се увеличава и това води до задържане на течност в клепачите и тяхното подпухване. Промяната в диоптъра може да варира между 1.25 и 1.5 диоптъра.
 
В ежедневието този феномен може да натоварва и да пречи - например при шофиране създава известни опасности. Корекцията на диоптъра се прави за периода на бременността и е хубаво да не се вземат скъпи очила, тъй като след раждането се очаква нормализиране на зрителната острота (или връщането й в стойностите, които са били преди забременяването).
 
Друга важна промяна, която настъпва по време на бременността е изменението на слъзния филм. Неговата задача при нормални условия е да защитава очите от външни влияния и патогени, както и да овлажнява очите. По време на бременността съставът на слъзния филм се променя и той става по-тънък. Това създава редица проблеми.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
2
 
! Отговори
ахааа преди 6 години
Така е,не щат вече да погледнат мур!