3 риска за здравето от консумацията на червено цвекло

Улеснява образуването на камъни в бъбреците
31 окт 2017 20:58, Михаела Лазарова
5
3 риска за здравето от консумацията на червено цвекло
Снимка: unsplash

Червеното цвекло е сочено като един от най-полезните зеленчуци. Това е неопровержим факт, заради който цвеклото заслужава специално внимание и по-често присъствие на трапезата.

Но е важно консумацията на червено цвекло да е с мярка и да не се прекалява с количеството и честотата на употребата му, защото то носи и рискове за здравето.

Кои са полезните свойства на цвеклото?

  • Бори се с рака и участва активно в превенцията му
  • Намалява риска от сърдечносъдови заболявания
  • Стимулира здравето на очите
  • Увеличава издръжливостта и повишава енергията
  • Намалява риска от възникване на деменция
  • Регулира перисталтиката и се бори със запека

Кои са рисковете за здравето от червеното цвекло?

Улеснява образуването на камъни в бъбреците

Ако прекалявате с цвеклото рискувате да получите камъни в бъбреците. Този зеленчук е с високо съдържание на оксалати, които могат да образуват кристали и да допринесат за бързото им формиране в камъни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До ,,ползвател"ако туриш вместо ленено масло антифриз, победата е гарантирана. комбинацията трепе секви клетки, включително и за декоративни птици.
3
7
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
!!!
2
7
 
34
 
! Отговори
,,ползвател" преди 6 години
Прекрасен и много полезен зеленчук.Особенно на сок с морков и ябълка и капка ленено масло ,,води битка " с раковите клетки.
1
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, това предупреждение важи само за руските хакери, които прекаляват с червено цвекло и замръзнала сибирска ряпа.