Морската сол помага при мускулни крампи и болно гърло

Тя съдържа изобилие от минерали
12 дек 2017 13:37, Михаела Лазарова
2
Морската сол помага при мускулни крампи и болно гърло
Снимка: unspalsh

С каква сол овкусявате вашите ястия? Знаете ли, че за разлика от рафинираната сол, морската минава през по-малко обработка, което запазва влагата и минералното ѝ богатство. Климатът и географското разположение на региона, от който се добива солта, играят значителна роля в качеството и комбинацията от минерали.

Средиземно море, Атлантическият океан и Северно море са най-разпространените центрове за събиране на морска сол. Още от древността тя е била използвана за овкусяване и за лечение.

Какви са ползите за здравето от морската сол?

Морската сол съдържа флуорид, който е полезен за здравето на зъбите. Флуоридът подпомага защитата на зъбите от киселинни увреждания и предотвратява развитието на кариес. Редовното изплакване и гаргара с хладка морска солена вода помагат за облекчаване на раните в устата, кървенето на венците, язвите и болката от възпалено гърло.

Морската сол съдържа изобилие от минерали и изследвания показват, че нейният противовъзпалителен ефект се дължи на наличието на високо съдържание на магнезий. Минералът спомага за елиминиране на токсините и подобрява кръвообращението.

Морската сол намира друга употреба в козметичната индустрия при производството на скраб и други продукти за грижа за кожата като антиперспиранти и дезодоранти. Ексфолиацията с нея помага да се премахнат мъртвите частици на кожата, да се тонизират кожните тъкани, да се стимулира периферното кръвообращение и да се насърчи обновяването на кожата. Ето защо може да я ползвате и за направата на домашни пилинги за тяло.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Морска сол разтворена в топла вода, но не много концентрирана, защото изгаря лигавицата на носа, може да се поема през носа и изплова. Чисти синусите от гнойта и отпушва. При тежки тренировки през лятото, в топла вода на върха на ножа, се разбърква и изпива. Помага на сърцето и възстановява баланса на силите. Възстановява.